Tässä joitain päällimmäisiä vinkkejä helpoimmasta päästä alkaen:
- ihana ja helppo aasialaistyyppinen kesäkurpitsalisuke
- grillattuna tai paistettuna sellaisenaan maustettuina viipaleina
- ratatouille (kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa, tomaattia ja mausteita pannulle. Kasvikset kuullotetaan öljyssä ja haudutetaan kypsiksi kannen alla. Lopuksi päälle tuoreita yrttejä ja/tai persiljaa, nam!)
- ratatouille (kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa, tomaattia ja mausteita pannulle. Kasvikset kuullotetaan öljyssä ja haudutetaan kypsiksi kannen alla. Lopuksi päälle tuoreita yrttejä ja/tai persiljaa, nam!)
- ihana ranskalainen avopiiras galette
- täytetyt kesäkurpitsat
- isoäidin kurkkuihin (etikkaiset tuorekurkut) voi laittaa joukkoon myös ohuita kesäkurpitsaviipaleita
- raastettuna mm. jauhelihataikinoihin, leivonnaisiin ym..
- tomaattikastikkeeseen
- "lasagne", jossa pastan sijaan pannulla kuullotettuja kesäkurpitsasiivuja, tosi hyvää!
- limemarinoidut kesäkurpitsasiivut, niihin ohje tässä:
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 dl öljyä
pari valkosipulinkynttä silputtuna
1/2 dl limemehua (voi käyttää myös sitruunamehua)
sitruunapippuria
Siivuta kesäkurpitsa pitkittäin aivan ohuiksi siivuiksi, esim. juustohöylällä. Kuivata viipaleita uunissa 140 asteessa puolisen tuntia, niin että ne muuttuvat hieman nahkeiksi. Viipaleet kannattaa levittää leivinpaperille pellille mahdollisimman "ilmavasti" siten, että olisivat osin irti leivinpaperista. Nosta viipaleet kulhoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi kurpitsaviipaleiden päälle, anna maustua mielellään seuraavaan päivään jos maltat ;)
Vain mielikuvitus on rajana kesäkurpitsan käytölle!
Mihin sinä käytät kesäkurpitsaa? Laitapa kommentti!
- täytetyt kesäkurpitsat
- isoäidin kurkkuihin (etikkaiset tuorekurkut) voi laittaa joukkoon myös ohuita kesäkurpitsaviipaleita
- raastettuna mm. jauhelihataikinoihin, leivonnaisiin ym..
- tomaattikastikkeeseen
- "lasagne", jossa pastan sijaan pannulla kuullotettuja kesäkurpitsasiivuja, tosi hyvää!
- limemarinoidut kesäkurpitsasiivut, niihin ohje tässä:
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 dl öljyä
pari valkosipulinkynttä silputtuna
1/2 dl limemehua (voi käyttää myös sitruunamehua)
sitruunapippuria
Siivuta kesäkurpitsa pitkittäin aivan ohuiksi siivuiksi, esim. juustohöylällä. Kuivata viipaleita uunissa 140 asteessa puolisen tuntia, niin että ne muuttuvat hieman nahkeiksi. Viipaleet kannattaa levittää leivinpaperille pellille mahdollisimman "ilmavasti" siten, että olisivat osin irti leivinpaperista. Nosta viipaleet kulhoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi kurpitsaviipaleiden päälle, anna maustua mielellään seuraavaan päivään jos maltat ;)
Vain mielikuvitus on rajana kesäkurpitsan käytölle!
Mihin sinä käytät kesäkurpitsaa? Laitapa kommentti!
#hyvä #herkullinen #paras #kesäkurpitsa #vinkki #ohje #resepti #marinoitu #marinoidut #lime #sitruuna
kesäkurpitsamoussaka jauhelihalla "maustettuna" tomaattimurskeen kanssa uunissa paistettuna. Rutkasti erilaisia yrttejä soosiin. Ohjeita tästä löytyy monistakin lähteistä. Oli hyvää!!
VastaaPoista