Tätä hetkeä olen odottanut! Että ensimmäinen kesäkurpitsa kypsyy, ja pääsen testaamaan siihen aasialaistyyppistä maustekastiketta, johon olen talven mittaan ihastunut.
Ensimmäinen kesäkurpitsa oli kasvanut juuri ja juuri sen kokoiseksi, että ratsin sen nyppäistä. |
Olin ajatellut, että kastikkeen vähän voimakkaammat maut voisivat sopia mainiosti miedon kesäkurpitsan liittolaiseksi, eikä mennyt tämä arvelu pahasti pieleen.
Kastikkeeseen tulee:
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1/2 tl seesamiöljyä (hätätapauksessa muukin ruokaöly käy, mutta seesamiöljy antaa juuri sen oikean maun)Ripaus sokeria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Lisäksi maun mukaan rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
Tämä ihana herkku on hetkessä valmis nautittavaksi - ja häviää myös hetkessä :)
Täytyykin lisätä tämä ohje listalleni, josta löytyy vinkkejä siihen, mitä kaikkea kesäkurpitsasta voi valmistaa.
Voisi kuvitella, että tämä kastike sopisi mainiosti myös sienten kera, tässä ensimmäisiä kantarelleja odotellessa...
Ihanaa! Ensimmäisessä kesäkurpitsassa on aina sitä jotain ♡ Meillä ei vielä päästä kesäkurpitsaherkkujen äärelle. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaSe on totta, että se ensimmäinen on aina jotenkin erityinen. En yleensä erityisemmin pidä raa'asta kesäkurpitsasta ihan sellaisenaan, mutta se ensimmäinen maistuu kyllä ihan pelkiltäänkin 🙂
PoistaToivottavasti teilläkin päästään pian kesäkurpitsan makuun!