Nyt tuli mielestäni ihan älyttömän hyvää punajuuresta, tein raastepihvejä seuraavasti:
Juurekset ovat nyt parhaimmillaan! |
Paketti halloumi-juustoa (200 g)
1 kananmuna
3/4 korppujauhoa
Kuori ja raasta punajuuret. Suurimman osan voi raastaa karkeaksi raasteeksi, pienemmän osan voi raastaa hienommalla terällä. Raasta myös halloumi-juusto karkeaksi raasteeksi.
Puristele punajuuriraastetta kädessä, jotta ylimääräinen neste irtoaa pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos kerkiää, voi massan antaa turvota jonkin aikaa.
Muotoile massasta ohuehkoja pihvejä ja paista pannulla kypsiksi.
Muotoilin pihvit noin vajaan sentin paksuisiksi, jolloin ne myös kypsyivät varsin nopeasti. Halloumista tulee sopivasti suolaa, joten mausteitakaan ei ole välttämätöntä lisätä.
Pihveistä tuli tosi rapeapintaisia ja aivan uskomattoman herkullisen makuisia, parasta mitä olen punajuuresta koskaan tehnyt. Punajuuri ja halloumi ovat loistava pari!
Vielä vinkki, punajuuri kannattaa raastaa tiskialtaan pohjalla, niin ei tule sotkua pitkin keittiötä! |
Jos haluat vähän miedompaa makua, voi osan punajuuriraasteesta korvata esim. kesäkurpitsa- tai porkkanaraasteella.
#punajuuri #pihvi #raastepihvi #hyvä #herkulliset #kasvisruoka #juures #vinkki #niksi
Näyttävät todella herkullisilta. Hyvä yhdistelmä.
VastaaPoistaNams. Pakko kokeilla.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle.