Kaupasta ostetun ruukkuyrtin jämä kannattaa istuttaa maahan. Pienestäkin ruukunlopusta kasvaa uskomattoman suuri ja rehevä korianteripöheikkö. |
Siemenistä kylvämääni korianteria kasvaa kasvihuoneessa tomaattien juurella. |
Meillä kasvaa korianteria useammassa eri vaiheessa; kaupan korianteriruukusta maahan laitettuna ja parhaillaan kukkivana sekä siemenistä kylvettyjä, nuorehkoja korianterinversoja.
Eipä ole tullut aiemmin mieleen säilöä korianteria, paitsi mitä olen jonkin verran siemeniä kerännyt. Olen ajatellut, että kuivattuna hieno aromi katoaa, joten en ole siihen hommaan ryhtynyt.
Mutta nyt vasta putkahti päähän, että voisihan tuoretta korianteriakin pakastaa, aivan kuten tilliä tai persiljaa! Muistan tyttärenikin joskus kertoneen, että pääkaupunkiseudun kaupoissa on ollut myynnissä pakastettua tuorekorianteria - vaan ei meillä täällä maalla.
Mausteyrttien aromit säilyvät pakastimessa tuoreen veroisina, kun pakastaa yrtit tiiviissä folionyyteissä. |
Ryhdyin siis saman tien hommiin, ja pakastin koko korianterisadon, mitä nyt jätin muutaman kukkivan yksilön kasvattelemaan siemeniä.
Nyt on varmaan korianteria koko talven tarpeisiin!
Edit: tähän postaukseen syntyikin keskustelua korianterin siemenistä versus lehtiversoista.
Niinpä lisään tähän vielä kysymyksen, kumpaa sinä suosit, korianterin siemeniä, vaiko lehtiä, tai käyvätkö molemmat? Ja miksi?
Eikös korianterin siemenet ole myös mauste.
VastaaPoistaOlet aivan oikeassa HennaMar, kyllä vain! Ja sitä varten olen tosiaan itsekin niitä joskus kerännyt.
PoistaNäyttää olevan makukysymys se, kumpi maistuu paremmalta, korianterin siemenet vaiko tuoreet lehdet. Omasta mielestäni siemenet ovat maistuneet hieman kitkeriltä, joku taas maistaa lehdissä saippuan :)
Taidankin laittaa vielä tästä kysymyksen tuohon postaukseen, jos saisimme näin kuulla, mistä itse kukin tykkää!