Juuriselleri on yksi lempikasviksistani, harmillisesti niiden kasvatus ei viime kesän surkeissa säissä oikein onnistunut.
Mutta sitten siihen viimekesäiseen selleriin. Tuli mieleen kokeilla sen valmistamista hasselbackan perunoiden tapaan. Niinpä selleri pääsi kuorittuna ja melkein pohjaan asti siivutettuna kypsymään perunoiden joukkoon. Hyvää siitä tuli, mutta jäi kyllä samassa ajassa perunoiden kanssa hiukan turhan kovaksi, se olisi vaatinut vähän pidemmän kypsennysajan.
Ensi kesänä pääsee sitten toivottavasti kokeilemaan näitä enemmänkin.
Jos kaipaat vinkkejä juurisellerin kasvatukseen, löydät niitä tästä postauksestani.
Nyt vanhat Dolvin siemenet ei itäneet, mutta kokeillaan Mars, Prinz ja Monarch lajikkeilla. Juuri vasta tein viimeisistä sellereistä Waldorfinsalaattia. Pakkasessa on keittoihin lisukkeeksi selleriä vielä. Olen nyt neuvoillasi kasvattanut muutaman vuoden juuriselleriä, kiitos vinkeistä! Täällä kans koulimista odottelen, tänään chilit koulittu, huomenna tomaatteja ja sitten sellerit.
VastaaPoistaOnpa tosi mukava kuulla, Kaija! Tosi harvoin sitä saa kuulla, että joku tosiaan on hyödyntänyt näitä blogini vinkkejä, ja jopa onnistunut niillä :) Waldorfinsalaatti on minunkin suurherkkuani. Hyvää taimikasvatusaikaa! t. Kerttuli (jolla kirjautumisen kanssa nyt jotain ongelmaa...)
PoistaSelleri on herkkua! Kävin kurkkaamassa myös kasvatusvinkkisi, sillä ensimmäistä kertaa yritän itse kasvattaa niitä. Äitini kasvimaalta se on toki tuttu. Eilen huomasin ensimmäiset itäneet taimet omissa kylvöksissäni, joten ainakin alku vaikuttaa lupaavalta. Mukavaa viikkoa!
VastaaPoistaNäin on Minna! Kiva, että olet saanut siemenet itämään, se on tosiaan ensimmäinen haaste :) Toivotaan, että vinkeistäni on apua. Oli kiva kuulla edeltä, että ainakin Kaija on niiden avulla onnistunut. T. Kerttuli (joka ei pääse nyt kirjautumaan... :(
Poista