Uhkana on, että varastoissa olevat viimevuotiset perunat jäävät käyttämättä, ja ne joudutaan loputa hävittämään. Nyt pitäisi siis kaikkien ryhtyä potunkäyttötalkoisiin!
Perunahan on tosi monikäyttöistä, sitä voi keittää, paistaa, muusata ja siitä saa myös vaikkapa laatikkoruokia.
Se on myös hyvää lähiruokaa ja perunan hiilijalanjälkikin on vain noin kymmenesosa vaikkapa riisin vastaavasta. Nyt pääset vielä ehkäisemään ruokahävikkiä, kun perunaa käyttämällä varmistat, etteivät jo varastossa olevat potut jää käyttämättä.
Koska peruna on kaikin puolin hyvää, olen jo kauan sitten kirjoittanut blogissani tällaisen postauksen, missä on yli kymmenen erilaista perunaruokavinkkiä. (pahoittelut, huomasin että linkki oli jäänyt ensi alkuun puuttumaan tästä :( )
Nyt ajattelin laittaa tällaisen haastepostauksen, missä voit kertoa, missä muodossa teillä syödään tänään perunaa?
Meillä tehdään tänään aurajuustoperunoita, ne olivat ruokalistalla jo ennen tuota aamuista radiojuttua.
#perunahaaste
kokoperunoita maksalaatikon kanssa
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä Kaija! Keitetyt perunat onkin yksinkertaisuudessaan ihan parasta :)
PoistaHämmästyttävän hiljaista täällä on ollut, toivottavasti ei kerro siitä, ettei perunaa käytettäisi?
Meillä on juuri perunat kiertymässä. Puristan niistä perunalunta punajuurimurekkeen ja salaatin kylkeen :) Peruna on oivallinen raaka-aine, kun sitä voi käyttää eri tavoin ja siitä voi valmistaa erilaisia ruokia.
VastaaPoistaKiva kuulla Tarja! Perunalumi on meidänkin suosikkeja, niin hyvää ja helppoa!
PoistaTuo uutinen onkin mennyt minulta täysin ohi. Harmi, jos joudutaan viskaamaan varastosta perunaa roskiin. Meillä peruna on keittiön perusraaka-aineita. Laitan tähän muutaman idean meillä käytetyistä perunankäyttötavoista, jos vaikka joku saisi inspiraation. Meillä perunaa menee varmaan eniten ihan keitettynä tai muussina. Perunalaatikkoa, kinkkukiusausta ja pyttipannua tehdään harvakseltaan, uunijuureksissa ja sosekeitoissa on melkein aina perunaakin mukana. Peruna toimii myös munakkaassa, kun siitä tekee ohutta suikaletta ja paistaa sipulin kanssa voissa ennen munakasmassan laittoa. Joskus teemme uunissa lohkoperunoita maustettuna suolalla, pippurilla ja timjamilla tai rosmariinilla. Ja kesä kun on tulossa, niin sopiihan se pottu grilliinkin: perunat leikataan sentin paksuisiksi kiekoiksi, öljytään ja maustetaan. Sitten vain grilliin. Tänään meillä on pitkästä aikaa pastaa, mutta pari edellistä päivää söimme perunaa muussin muodossa.
VastaaPoistaKiva Minna kuulla, että teilläkin pottu maistuu. Kiitos myös noista hyvistä vinkeistä! Meitä "perunalähettiläitä" pitäisi olla enemmänkin :) Perunansyöminen jos mikä olisi todella helppo ilmastoteko! Se on harmi, ja ehkä vähän yllättävääkin, etteivät esim. nuoremmat ruokabloggaajat ole innostuneet perunasta, siitähän saa tosiaan loihdittua vaikka mitä herkkua, eikä siihen helposti kyllästy.
PoistaPeruna on ehdottomasti herkullinen ja monipuolinen raaka-aine niin suurkeittiössä kuin kotona valmistettuna. Onneksi suurkeittiöt ovat päässeet taas takaisin toimintaan, kun mitään rajoituksia ei enää ole. Tämä on hyvä asia tietenkin myös muille firmoille, esimerkiksi niille, joiden toimialaa on suurkeittiölaitteet, mutta myös kaikille suurille ja pienemmille yrityksille.
VastaaPoista