torstai 30. huhtikuuta 2020

Ihana keväinen Hörtsänän arboretum

Meidän lähellä sijaitsee yksi tosi viehättävä pieni puutarhakohde, Hörtsänän arboretum.

Hörtsänässä on jotenkin satumainen tunnelma, ja siellä on mukava piipahtaa milloin vain varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Näin aikaisin keväällä paikan upeat sammaloituneet kivirakennelmat pääsevät oikeuksiinsa, kun ne eivät ole vielä kasvirunsauden verhoamia.

Olen tehnyt tänne blogiini listauksen erilaisista kivoista puutarhakohteista eri puolilla Suomea. Juuri tällä hetkellä niissä ei tosin ole hyvä vierailla koronan vuoksi ainakaan kovin isolla joukolla. Nyt on kuitenkin mainio hetki kartuttaa yhdessä tätä erilaisten kohteiden listaa, niin tietää sitten minne suunnata, kun koronarajoitukset aikanaan hellittävät :)

Käy siis kurkkaamassa, ja laita mielellään kommenttia, jos sinulla on mielessä joku kiva kohde, joka puuttuu listalta!

Oikein ihanaa vappua kaikille lukjoille!

Tästä pääset lukemaan seuraavasta käynnistäni Hörtsänässä kesäkuun alussa.

Näsiä viihtyy Hörtsänässä.
Viehättävä talventähti on kevään ensimmäisiä kukkijoita.

4 kommenttia :

 1. Mitenkähän en ole tuonne koskaan päätynyt käymään. Olen tiennyt paikan olemassaolosta kyllä, eikä täältä meiltä varmaan ajaisi sinne kuin reilun puoli tuntia; alle tunnissa joka tapauksessa olisin perillä.

  Saakos sinne mennä ihan noin vaan, jos päätän käväistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hörtsänää on viime vuosina kunnostettu reippaasti, aiemmin se ei ollutkaan niin houkutteleva paikka. Kyllä sen pitäisi olla jatkuvasti auki, ei ole aitaa eikä muuta ympärillä. Tosin katsoin juuri Google mapsista, missä oli merkattu tilapäisesti suljetuksi. Ehkä nämä merkinnät johtuvat koronasta, olen huomannut niitä muissakin kohteissa, mutta eivät ole kuitenkaan pitäneet paikkaansa.
   Pysäköintialueen lähellä on kiva, iso kota, missä voi vaikka syödä eväitä. Mietin, voisiko se olla nyt kiinni? Täytyypä tutkia asia kun menen seuraavan kerran käymään, ja päivittää tilanne tänne.
   Kannattaa muuten katsoa paikka kartasta tai navigaattorista. Muistaakseni 1. risteyksessä ei ole opastetta, kahdessa pienemmässä risteyksessä sen jälkeen on.
   Tervetuloa blogini lukijaksi Eila!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!