maanantai 6. huhtikuuta 2020

Tietäisitkö hyvän omenalajikkeen?

Tämä kuvituskuva ei valitettavasti ole omasta puutarhastamme,
vaan Hattulassa sijaitsevan ihanan Lepaan puutarhan omenatarhasta,
missä tulee yleensä vierailtua joka syksy.
Parhaillaan meneillään olevassa blogiarvonnassani Kaija kyseli vinkkejä hyvistä syys- ja talviomenalajikkeista, jotka olisivat hyviä syöntiomenia ja säilyisivät myös pitkään kellarissa?

En ole itse  mikään suuri omenalajikeasiantuntija, vaikka omenoista kyllä kovasti pidän. Meillä on vain muutama vanha omenapuu, jokunen jo vuosia sitten itse istutettu puu ei ole oikein lähtenyt menestymään.

Niinpä ajattelin, jos autettaisiin kaikki Kaijaa ja kerättäisiin tähän yhdessä vinkkejä hyvistä omenalajikkeista :) Itse osaan vinkata ainoastaan yhden mielestäni oikein hyvän, ja sekin on aikainen kesäomenalajike Pirja.

2 kommenttia :

  1. Pirjaa minulla onkin, maukas on, vaikkakin pieni. Olen miettinyt Eppulaista- mutta en tunne sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että huomasit Kaija tämän postauksen, mutta eipä ole nyt sattunut kukaan omenatuntija kommentoimaan. Mietinkin tuossa, pitäisikö yrittää nostaa tätä vielä uudelleen.
      Hauskaa, että mainitsit juuri Eppulaisen, sillä juuri se onkin tällä pienellä omenatuntemuksellani toinen tietämäni hyvä lajike Pirjan lisäksi :)
      Taisimme jopa istuttaa sitä parin taimen verran joskus vuosikymmeniä sitten. Noille taimille kuitenkin kävi huonosti, myyrät tuhosivat. Aikani ja energiani ei tuolloin lasten ollessa pieniä riittänyt riittäviin suojaustoimiin.

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!