torstai 8. heinäkuuta 2021

Vähän sadetta

Meille tuli aamuyöstä pieni yllätyssade. Enimmäkseen hyvä, etenkin kasvimaalle, mutta myös pikkuisen huono, sillä en ollut älynnyt mitenkään varautua tällaiseen sateeseen.

Vähän on vielä urakkaa jäljellä...

Mulla on ollut viime päivien hikisenä urakkana siirtää parikymmentä mottia kuivaa polttopuuta sisään vajaan. Vajaa puolet olen saanut tähän mennessä siirrettyä. Enää eivät ole puut kuivia siirrettäviksi, sillä ei tosiaan tullut eilisillan helteessä mieleen peitellä noita :( Toivottavasti pian taas kuivahtavat! Myös ikkunat olivat tietysti yön auki.

Kasvimaan puolella olen juuri saanut kitkettyä, harattua ja lisälannoitettua nokkoskäytteellä lähes kaikki kasvit; sipulit, purjot, lantut, porkkanat, kaalit ja juurisellerit. Näiden kannalta sade tuli oikein loistavaan aikaan hoitotoimien päälle, vaikkei tuo varmaan kovin paljon kastellutkaan. 

Onko teilläpäin sadellut?


2 kommenttia :

 1. Minkä kesä kastaa, sen se kuivaa! Pari hellepäivää ja sadevedet on taivaan tuulissa. On kasa jo aikalailla pienentynyt! Meillä sama urakka tiedossa. Viimein on loma, niin ehtii tehdä. Viilenis edes vähän, että jaksais tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kyllä onneksi tapahtuu! Tosin eilen meillä satoi taas vähän yllättäen kovasti lähes koko päivän, kun vaikkapa pääkaupunkiseudulla oli helteistä ja aurinkoista! Nämä sateet tekevät kyllä nyt varmasti hyvää esimerkiksi mustikkasadolle.
   Mutta kuumuus tosiaan alkaa vähän hidastaa hommia. Olen "määrännyt" itselleni, että joka päivä täytyy kärrätä sisään vähintään kymmenen kottikärryllistä klapeja, siitä nuo vähitellen vähenevät :) Tsemppiä sinnekin urakkaan!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!