keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Kohta saadaan taas papuja 🙂

Tuoreet, juuri keitetyt pavunpalot ovat yksi suuria herkkujani!

Alkaa näyttää lupaavalta, pensaspavuissa on jo muutamia lähes valmiita palkoja ja supertuottoisa violettipalkoinen köynnöspapukin aloittelee juuri kukintaa.

Pavuilla on kauniit kukatkin, köynnöspapu myös näyttää sievältä kiipeillessään betoniraudoitusverkossa.

Tämän vuoden uutuuskokeiluni, huikean pitkiä palkoja tuottava köynnöstävä parsapapu on kuitenkin vielä täysi arvoitus. Kasvihuoneessa kasvavat taimet ovat kyllä kivunneet jo kasvarin kattoon asti, mutta nuppuja ei vielä näy. Toivottavasti ehtivät palkonsa kasvattaa, olisi ihanaa nähdä, millainen tämä uutuus on. Onhan tässä onneksi vielä kesää jäljellä 🙂 

Varmistan runsaan papusadon sillä, että esikasvatan taimet varmuuden vuoksi. Papu on itämisvaiheessa kovin herkkä muun muassa kylmyydelle ja kosteudelle sekä pikkutaimena etanoille. Nykymaailmassa säistä ei voi oikein tietää, juuri touko-kesäkuun vaihteessa on viime aikoina usein ollut hyvin viileää. Taimikasvattaen pavut saavat hyvän lähdön.

4 kommenttia :

 1. Oman puutarhan sato on parasta. Pavut on mukavia kasvatettavia. Tänä vuonna minulla ei ole mitään kasvimaalla, ei edes sitä kasvimaata, ja tuntuu vähän oudolta. Ehkä taas ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, että vuodet voi olla vähän erilaisia. Meilläkin oli ihan siinä hilkulla, miten kasvimaan kanssa käy, kun ehdittiin kylvöhommiin vasta niin myöhään.
   Väliin jäänyt aika voi tehdä senkin, että sitä mukavammalta homma taas tuntuu, kun sen pariin joskus pääsee. Ja onneksi kaupastakin saa hyviä, tuoreita vihanneksia :)

   Poista
 2. Minunkin pitää ensi vuonna esikasvattaa papuja. Tänä vuonna kylvin suoraan maahan ja tietysti etanat söivät melkein kaikki. Vahapavuista selvisi kolme, salkopavuista viisi. Nyt ensimmäiset ovat tehneet nuput joten ehkä niistä saa muutaman pavun maistiaisiksi. Mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin kivaa viikonloppua sinulle Minna! Voi harmi noiden papujen kanssa, tämä kevät oli taas haastava niille, kun oli kylmempi ja sateisempi jakso. Onneksi muutama kuitenkin selvisi!
   Olen huomannut, ettei papujen esikasvattaminen lopulta ole kovin iso vaiva - kaikkien muiden esikasvatusten lisänä :) Näin tosiaan sato varmistuu.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!