lauantai 13. tammikuuta 2024

Hih, löysin persimoninsiemenen 😊

Olo on vähän kuin lottovoittajalla, tai ainakin joulupuurosta mantelin saaneella 😊

Söin lemppari-kausihedelmääni persimonia. Ja kuinka ollakaan, hedelmässä oli siemen! Tämä on ilmeisesti aika harvinainen tapaus. Uskoisin vuosien saatossa syöneeni varmaan vähintään lähemmäs sata persimonia, enkä ole aiemmin siemeneen törmännyt.

Vähän erehdyttävästi kyllä jotain ötökkää
tai muuta muistuttaa persimoninsiemenen 😀
En itse asiassa edes tiennyt, että niissä voisi olla siemeniä. Niinpä olin hetken hieman hämmentynyt, mikä ihmeen ötökkä tai muu kova hedelmän sisuksissa piileskeli, hyvä kun en heittänyt pois koko aarretta 😊

Siemen ei ole aivan pieni, sillä on pituutta pari senttiä. Erityisen hämmentävältä tuntui se, kun tähän saakka täysin siemenettömäksi luulemani persimon ja tämä suurikokoinen siemen eivät tuntuneet sopivan millään lailla yhteen.

Siemenen löydyttyä heräsi toki ajatus, että sehän pitää laittaa kasvamaan. 

Tutkiskelin asiaa netistä, ja kyllä ihmiset on tosiaan saaneet persimoninsiemenet kasvamaan! Mikäpä sen mukavampi ajatus kuin oma persimonpuu 😀 Eli kyllä tämä siemen pian päätyy multaan. Saa nähdä miten käy, lähteekö se kasvamaan.

Ehkä onni, etten tiennyt aiemmin, että persimonista voi löytyä siemen, tiedä miten paljon niitä olisikaan tullut siemenen toivossa nautittua 😂

Mietin kyllä nyt, että pitääkö mennä samaan kauppaan ja ostaa kasa persimoneja, jos samassa erässä sattuisi olemaan enemmänkin siemeniä 😊

Oletko sinä tehnyt yllättäviä siemen- tai muita löytöjä?

#siemen #hedelmä #persimon #kasvatus #kssvattaminen #persimoninsiemen #yllätys #löytö

10 kommenttia :

 1. No olipas löytö. Mekin tykätään persimoista enkä ole koskaan nähnyt moista. Onnea kasvatukseen. Näemme varmaan tuloksen täällä, mikäli itää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kyllä aikamoinen ylläri 😊 Ja tosiaan nähtävästi sen verran harvinainen tapaus, ettei monikaan edes tiedä noiden siementen olemassaolosta.
   Hetken tässä ehtii vielä nauttia persimoneista ja etsiä siemeniä 😊
   Toivon tosiaan että itäisi, kaikki on nyt tuon yhden ainoan siemenen varassa 😊

   Poista
 2. Meillä syödään persimoneita myös tosi paljon ja minäkin löysin silti vasta tänä vuonna ensimmäistä kertaa siemenen. Se on tällä hetkellä jääkaapissa kylmäkäsittelyssä netistä löytämieni ohjeiden .mukaisesti. 27.1. otan pois ja kylvän. Mahtaako itää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma siis sielläkin! Tulee jo mieleen, että onkohan persimoneissa tänä vuonna jotenkin harvinaisen runsaasti siemeniä? Onpa jännä nähdä, miten meidän siementen kanssa käy :)

   Poista
  2. Siemen iti ja nyt kasvaa valossa. Teen siitä blogiini myös kirjoituksen. Miten sinulla kävi?

   Poista
  3. Kiva kun tulit kertomaan vielä tämän, täytyypä käydä kurkkaamassa blogissasi. Minulla nähtävästi kävi huonommin, ei ole ainakaan vielä kasvua nähtävissä. Uteliaana juuri tänään kaivoinkin siemenen esiin mullasta, ei näkynyt kyllä minkäänlaista kasvun alkua 🙁 Onnekas sinä, täytyy seurata kasvatustasi 😊

   Poista
 3. Pari kertaa olen löytänyt persimonista siemenen. Meilläkin niitä syödään aika paljon, joten ei se ihan tavallinen näky ole. Jonkun kerran on löytynyt myös sellaisia pieniä ja litteitä siemenen näköisiä juttuja, ilmeisesti jotain siemenaiheita tai kehittymättömiä siemeniä. Olisihan se hauska, jos saisit tuon itämään. Näyttää ainakin pullealta ja siinä mielessä itämiskelpoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on siis käynyt tuuri useamminkin! Juu, kyllä siemen niin pulska ja kookas oli, ettei se olisi ainakaan voinut huomaamatta jäädä. Jotenkin ei sopinut yhtään yhteen persimonin kanssa :)

   Poista
 4. Hyvänen aika. Ei ole koskaan sattunut kohdalle. Minä menisin ja ostaisin kilon noita siemeniä (hihhii)
  Tietenkin odotan, että kasvattelet tuosta jotain todellakin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikkea sitä voi tulla vastaan kun vanhaksi elää, vai miten sitä sanotaankaan :) Toisen hedelmän kävin ostamassa samasta erästä, mutta eipä näkynyt siementä siinä. Pitäisi saada jotenkin läpivalaistua hedelmät kaupassa :)
   Juu, kovasti toivon, että siemen itäisi. Olisi jännä seurata, mitä siitä tulee...

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!