torstai 29. heinäkuuta 2021

Hidas kuin parsapapu

Tämän kesän uutuuskokeiluni, kasvihuoneessa kasvavat, pitkänhuiskeita palkoja (ainakin periaatteessa) tuottavat parsapavut ovat osoittautuneet varsinaisiksi etanan vauhdilla eteneviksi kasveiksi.

Onneksi sattui tällainen hellekesä tälle kokeilulle. Muutoin tämä kasvi tuskin kerkiäisi tekemään satoa, saapa nähdä ehtiikö siltikään?
Siellä ne kiipeilevät ja nyt viimein myös kukkii
kasvihuoneen katonrajassa.


Juuri nyt on arvon papu viimein aukaissut ensimmäiset kukkansa korkealla kasvihuoneen katonrajassa. Nyt on vain se ongelma, että kasvihuoneessa ei enää juurikaan pörräile pölyttäjiä, joten saa nähdä, pölyttyvätkö nämä kukat lainkaan?

Suurimman osan taimista istutin ulos, niillä ei kyllä näytä olevan mitään mahdollisuuksia ehtiä sadon tuotantoon.

Kävi tässä miten kävi, en taida luovuttaa vielä kerrasta tämän kanssa. Jos kokeilen tätä ensi kesänä uudelleen, niin kylvän parsapavut vielä hiukan aiemmin kuin tällä kertaa. Lisäksi istutan ne varmasti suuriin ruukkuihin, jotka sijoitan kasvihuoneeseen. Ruukuissa kasvit yleensä menestyjät vielä paremmin kuin suoraan kasvihuoneen mullassa.

Ei siis ole nähtävästi mikään ihan helpoin kasvi, mutta haasteita pitää aina olla! Toivottavasti pavut, jos niitä joskus tulee, ovat tämän kaiken odottamisen väärti :) Olisi kyllä ihanaa saada edes jokunen valmis parsapapu maisteltavaksi. Vielä jaksan uskoa, että niiden täytyy olla oikein hyviä :)

#parsapapu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!