lauantai 3. heinäkuuta 2021

Taas harataan!

Oli vaihteeksi vähän kiirus. Lähdin viikonlopuksi reissuun, ja piti antaa kasvimaalle nopea ensiapu.
Lähtötilanne, pienet porkkanantaimet
juuri erottuvat keskellä

Sipulit, purjot, sellerit ja pienet porkkanantaimet alkoivat nimittäin olla pahemman kerran rikkaruohojen vallassa.

Ei ollut nyt aikaa ryhtyä kitkemään käsin, mikä olisi ollut nyt paikallaan. Niinpä tein taimiparoille nopean ensiavun, ja harasin äkkiä rikkaruohot pois riviväleistä. Se toimi jälleen yllättävän hyvin, ja käsin kitkemiselle sai näin muutaman päivän lisäaikaa.

Nopean harauksen jälkeen näytti
jo huomattavasti paremmalta.
Harana käytin jälleen lempityökaluani, pitkä- ja teräväpiikkistä lantaharaa. Alkuperäinen versio lantaharasta on kuitenkin leveämpi, siinä on viisi piikkiä. Se on liian leveä rivivälien haraamiseen. 

Niinpä olen tehnyt itse tällaisen kapeamman version poistamalla rälläkällä reunimmaiset piikit. Tämä on ihan ehdoton puutarhatyökalu savimaalle, ilman tätä ei tulisi oikein mistään mitään!

Nyt kelpaa taas porkkanantaimienkin
hetken aikaa.

#hara #puutarhahara #hyvä #paras #savimaa


4 kommenttia :

 1. Oivallinen työkalu! Minä harjan sellaisella pienellä haralla,kun se on passeli pienelle kasvimaalleni. Aurinkoisia heinäkuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä se on, että parhaat työkalut on ne, jotka sopivat parhaiten kuhunkin tilanteeseen ja tarpeeseen. Mukavaa heinäkuuta sinulle myös Tarja K!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan lempikapistukseni, sillä hommat sujuu varsin sutjakkaasti. Sillä saa myös ilmastettua savimaan riittävän syvältä, ei vain pelkkää pintakerrosta.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!