keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Kasvihuonerakkautta

Piipahdimme viikonloppuna Turun Ruissalossa. Yhden kahvilan pihassa oli niin viehättävä kesähuone, että nappasin siitä äkkiä ohimennen kuvan. Kuva ei valitettavasti ole siksi kovin hääppöinen, mutta tuo kohde sitäkin ihanampi :)


Olen vakaasti päättänyt, että jos joskus vielä hankimme uuden kasvihuoneen, sitä EI tehdä vanhoista ikkunoista kuten nykyinen kasvihuoneemme, vaan hankimme helpon valmiskasvihuoneen. Niitäkin on todella nättejä.

Tämä nyt näkemäni sievä rakennus laittoi kyllä vähän ajatuksiani uusiksi, ja jäi selvästi pyörimään mielessäni. JOS nyt kuitenkin sattuisin päätymään ikkunoista tehtyyn kasvariin, niin olen juurikin haaveillut, että siinä pitäisi olla tuollainen kivistä muurattu sokkeli. Ja sen jatkeena tässä rakennuksessa olevat muuratut pylväät nurkissa ja pitkien seinien keskellä ovat vallan viehättävät.

Tämä rakennus ei toimi kasvihuoneena, vaan se toimi aiemmin kahvilan myyntipisteenä, nyt näytti olevan lähinnä varastokäytössä. Sen vuoksi rakennuksessa ei myöskään ole valoa läpäisevää kattoa, kuten kasvihuoneessa pitäisi olla.

Kumpi malli on sinun mieleesi, itse tehty vaiko valmiskasvihuone?

#kasvihuone #itsetehty #diy

2 kommenttia :

 1. No minähän tykkään molemmista. Riippuu niin mallista, materiaaleista ja mittasuhteista. Jotkin valmiskasvihuoneet saattaa olla kovin teollisen ja totisen näköisiä. Vanhoihista materiaaleista saa helposti sympaattisen näköisiä, mutta voi ne epäonnistuakin ja tuloksena on ruma kasvari, johon ei oikein koskaan mielisty. Ehkä tärkeintä on, että kasvihuone on itselle mieleinen ja toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta Riitta, että puolensa ja puolensa! Olisivatkohan nuo valmiskasvihuoneetkin kehittyneet viime aikoina parempaan suuntaan, tai sitten silmään on vain osunut mieluisampia malleja :)
   Valmiskasvihuoneelle voi myös tulla aikalailla hintaa. Varmaan vähän sen mukaan, että mitä sievempi malli, sitä isompi hintalappu.
   Itse tehden voinee siis ainakin säästää, jos nikkarointitaitoja löytyy :) Ja voi myös saada tismalleen sellaisen kuin haluaa.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!