tiistai 8. huhtikuuta 2014

Mitä kuuluu taimille?

Ensimmäisistä tomaattikylvöistä on parisen kuukautta aikaa, on aika kurkata, mitä taimille kuuluu. Taimikasvatus onkin meinannut tänä keväänä lähteä vähän lapasesta, tämä blogikirjoittelu on varmaan tuonut siihen uutta intoa!

Laskeskelin juuri, että nyt jo on kasvamassa parisenkymmentä kasvilajia, kolmella eri ikkunalla. Ja vielä pitäisi kylvää ainakin kaaleja, kurkkuja ja lisää kesäkurpitsoita sekä pistää vähän varhaisperunoita purkkeihin...

Tomaatteja laitoin kasvamaan noin kymmentä eri lajiketta, ensimmäiset helmikuun lopulla. Ihan erityisen iloinen olenkin juuri siitä, että tomaatintaimet ovat nyt oikein vahvoja ja hyväkuntoisia, varmaan ainakin osin kiitos kasvivalaisimen.

Samoihin aikoihin on kylvetty
myös juurisellerit. Niitä on nyt kolmea lajiketta: Alabaster, Dolvi ja Mars. Mielenkiintoista verrata näitä eri lajikkeita keskenään - kun kerrankin luulisin olevani selvillä, mikä taimi edustaa mitäkin lajiketta.

Maissit sekä pari ensimmäistä kesäkurpitsaa kylvin maalis - huhtikuun vaihteessa, ne eivät ole kerenneet vielä nousta.

Sipuleita kasvaa paria sorttia, purjoa ja minulle ihan uutena salottisipuleita.
Etualalla persiljaa, niiden takana basilikoja.

Mausteista on tällä hetkellä kasvamassa paria erilaista basilikaa ja pienenpieniä persiljanalkuja.


Edessä ihania tsinnioita, takana krassintaimia.
Kukkia on tässä vaiheessa kolmenlaisia: tsinnioita, hajuherneitä ja krasseja. Kaikki ovat ihan hyvässä vaiheessa. Ja niin, jokunen pieni laventelikin, kun sain siemeniä ystäviltä. Jouluruusun ja sinisen valeunikon kylvökset ovat vielä kellarissa kylmäkäsittelyssä.

Meloneitakin on muutama, hunaja- ja vesimelonia. Niiden onnistuminen on aikalailla kiinni siitä, millainen kesä sattuu tulemaan. Toivotaan lämmintä sellaista!

Melonintaimet ovat tässä vaiheessa niin hauskan terhakoita. Mutta saas nähdä,
mitä näistä tulee? Melonien onnistumisen suhteen olen kaikkein epäileväisin.
Isossa sankossa porkkananalkuja,
keskellä muutama mustajuuri.


Sitten on vielä isoissa astioissa kasvamassa varhaisia porkkanoita + muutama mustajuuri, herneitä ja laitoinhan lopulta kokeeksi niitä punajuuriakin.

Saa nähdä onnistuvatko näin, kokeilen niille tällaista purkkikasvatusta nyt ensimmäistä kertaa.
Ai niin, onhan vielä hiukan salaatintaimiakin. Esikasvatan niitäkin, jotta saisi salaattia mahdollisimman varhain. Kunhan sää lämpenee, siirrän salaatit jatkamaan kasvuaan purkeissa kasvihuoneeseen.

Pakkasyöt vain jatkuvat, harmi. Taimet saavat nyt maitokärrykyytiä ees taas:
aamulla kasvihuoneeseen aurinkokylpyyn ja illalla sisään pakkasensuojaan.

P.s. Tässä tätä postausta "hautoessani" ehtivät vielä nousta maissitkin sekä pinaatintaimet ja isossa astiassa kasvavat punajuuret. Näistä kaikista olen myös innoissani, varsinkin pinaatista, jota en ole kasvattanut 25 vuoteen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!