perjantai 25. huhtikuuta 2014

Haaveissa: pensasmustikoita :)

Kauniinsinisiä, isoja ja maukkaita pensasmustikoita, sellaisia olisi toiveissa. Juuri muita monivuotisia kasveja kuin pensasmustikoita en tällä hetkellä puutarhaan erityisemmin kaipaile, olen kokolailla tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen.

Pensasmustikkaa olen kuitenkin ollut vailla jo pidemmän aikaa. Haluaisin istuttaa muutaman taimen pienikasvuista lajiketta uudehkoon perennapenkkiin, viime kesänä istutetun kirsikkapuun juurelle.

Pensasmustikkalajikkeista Siro ja Sine vaikuttaisivat sopivilta. Niitä vain on vähän vaikeampi saada, etsiskelin niitä jo viime kesänä.

Vaan Puoliso oli sopivasti viime viikonloppuna matkalla Itä-Suomeen, eikä siitä tullut kuin muutaman kymmenen kilometrin lisälenkki, kun hän poikkesi taimistolle, jossa noita lajikkeita piti oleman. Eipä ollut tällä kertaa paha keikka, tuumasi Puoliso.

Siroa ei kuulemma ole enää saatavilla mistään, mutta Sineä tarttui mukaan neljä kappaletta!

Kunhan pensaat on saatu istutettua mielellään happameen maaperään, niin sitten vain odotellaan ihania isoja marjoja, jotka sopivat koristeiksi monenlaisiin herkkuihin eivätkä värjää sillä tavoin kuin tavalliset mustikat.

Ennen istutusta taimet saivat juoda vettä pulkan kyydissä.

4 kommenttia :

 1. Siro ja Sine ovatkin mulle uusia lajikkeita. Muistat vain, ettei mustikoille mene liikaa lannoitteita tulevina vuosina, jos ne kasvaa kirsikkapuun alla. Vaikka tiedät varmaan lannoittamisista enemmän kuin mä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kiitoksia vain, oikein hyvä vinkki! Näistä monivuotisista kasveista mulla on huomattavasti vähemmän kokemusta, joten neuvot ovat tarpeen. En tiedä, onko tuo paikka edes paras kasvaa, mutta mustikat kirsikkapuun juurella tuntuu mukavalta ajatukselta!
   Paljon tietoa on sinullakin, nämä minun tietoni ovat tällaista vuosien varrella kertynyttä kokemustietoa, yrityksen ja erehdyksen kautta ;)
   Mutta kun me bloggarit näin yhdistämme tietomme, niin sittenhän kertyykin jo melkoinen tietopankki!

   Poista
 2. Googlailin vähän ja tuo Sine kuulostaa hyvältä lajikkeelta! Niin olisi kyllä ollut Sirokin. Onko sulla Sinen lisäksi toista lajiketta? Mustikka tarvitsee mieluiten kaksi lajia, jotta pölytys onnistuu ja satoa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio tuo, että kaksi eri lajiketta tarvittaisiin, siitä varmaan lähti alkuperäinen ajatukseni, että juuri noita kahta pitäisi saada. Tilaa ei tuossa ole kovin paljoa, ja muut lajikkeet näyttäisivät kasvavan vähintään metrisiksi, siksi päädyin näihin kahteen pienikasvuisempaan. Kai se pitää uskoa, ettei tuota Siroa enää ole, mutta ehkä sitä voisi vielä jostain yrittää metsästää. Täytynee vaikka katsoa tämä kesä, ja yrittää sitten hankkia vielä joku muu täydentämään. Iloista vappua näin puutarhatunnelmissa!!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!