tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ihana myski- eli butternutkurpitsa

Keittiön pöydällä puoli vuotta säilytetty
butternut-kurpitsa!
Kirjoittelin syksyllä tästä erityislaatuisesta kurpitsasta, nyt täytyy jälleen palata asiaan. Hyvänmakuisen, sisältä hauskan oranssinvärisen myskikurpitsan kun piti säilymän vaikka useita kuukausia ihan huoneenlämmössä. Tein testin ja säilyttelin syksyllä ostamaani kurpitsaa keittiönpöydällä aina tähän pääsiäiseen saakka, siis lähes puoli vuotta.

Nyt oli aika avata kurpitsa - ja mitä, se oli aivan priimakunnossa, ihan samanlainen kuin syksyllä! Melkoinen ympäristöihme siis, kun ei vaadi säilyäkseen sen kummempia olosuhteita.

Tein kurpitsasta ihanan pehmeän sosekeiton. Paloittelin kurpitsan sisuksen, laitoin sekaan saman verran bataatinpalasia, freesasin palasia vähän öljyssä ja keittelin niukahkossa vedessä kypsiksi.

Soseutin ja maustoin keiton (mm. vähän inkivääriä), lopuksi lisäsin joukkoon vielä puoli purkillista mascarponea. Voilà, aivan mahtavanhyvä sosekeitto oli valmis!

Otin tällä kertaa talteen myös kurpitsan siemenet, josko niistä saisi kasvatettua uusia yksilöitä, myskikurpitsan siemeniä kun tuntui olevan pikkuisen vaikea saada. Onnistuin niitä kuitenkin lopulta löytämään ja nyt on itämässä pari kappaletta, kylvetty muutama päivä sitten.
Samettinen sosekeitto butternutista, bataatista ja mascarponesta.

Mielenkiintoista nähdä, kuinka tämän ihanuuden kasvatus meidän oloissamme onnistuu.
2 kommenttia :

  1. ihan ne kurpitsan omat siemenet lähtee kyllä itään, tällä hetkellä esikasvatus vaiheessa n 400 myskikurpitsan alkua :D pistin 3 kurpitsan siemenet idätysastiaan. Saas nähä miten tuottavat, siirrän pihamaalle ämpärikasvatukseen ja vesiviljelynä, kun säät sallivat, kasvihuoneeseen pääsee myös muutama yksilö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onpa sinulla tulossa melkoinen kurpitsapelto, tuostahan tulee jo mahtava sato! Oletko kasvattanut myskikurpitsaa aiemmin? Kylvin tosiaan viime keväänä noita siemeniä, ja mukavasti kasvoivat. Minulla eivät vain kurpitsat ehtineet kypsiksi asti, kesäkuuhan olikin tosi kylmä. Nyt kylvin siemenet vielä aiemmin, aika varhain olet sinäkin ne jo laittanut.

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!