keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Wow, mitkä puutarhamessut - Nordiska Trädgårdar (osa 1/4)

Äntligen hemma, voi nyt todeta. Pienoisten paluumatkaongelmien vuoksi vähän pidemmäksi venähtänyt matka Tukholmaan Nordiska Trädgårdar -messuille taisi olla tämän puutarhakevään huipentuma. Odotukset täyttyivät, ja ylittyivätkin reippaasti. Pahoitteluni, että messuterveiset tulevat nyt vähän viiveellä, mutta toivottavasti näitä on kannattanut odottaa!

Saatte kuulla messuista nyt ainakin kolmen postauksen verran, ja viimeiseen laitan pienen arvonnankin.

Jo messujen suuruus yllätti, ne olivat ainakin kaksi - tai jopa kolme kertaa niin valtavat kuin mitä olin etukäteen uumoillut.

Aloitetaanpa kurkistamalla pieneen laatikolliseen, jossa tiivistyy mielestäni loistavasti kaikki se, mitä ruotsalaisuudessa arvostan ja ihailen: tyylikästä, kaunista, yksinkertaista, luonnonläheistä. Tämä maanläheinen tyyli toimi koko messujen "punaisena lankana" - tai tässä tapauksessa kai enemmänkin juuttinaruna ;) 

Oletko nähnyt vastaavaa suomalaisilla messuilla? En minä ainakaan.

Sitten lähestytään vähän toisesta vinkkelistä. Messut ovat siis isot, suorastaan valtavat. Erilaisia puutarhaan tavalla tai toisella liittyviä näytteilleasettajia oli yli 350. Ja todellakin, kaikilla oli jonkinlainen yhteys puutarhaan, tai ainakin luontoon tai ympäristöasioihin. Kokonaisuus oli harmoninen, jokaiseen messosastoon oli todella panostettu, eikä joukossa ollut lainkaan helppoheikkejä tai muita krääsäkauppiaita.

Yhden "ihan tavallisen" messuosaston nurkka.
Sisääntuloaulassa messuille pääsyä jonotti samanaikaisesti kanssani useamman sadan innokkaan puutarhurin joukko, joka kuitenkin jakaantui tasaisesti kymmeneen, varsin sutjakkaasti edenneeseen jonoon. Muutoinkin järjestelyt toimivat kaikin puolin erinomaisesti. Häiritseviä ruuhkapaikkoja ei syntynyt, vaikka väkeä oli paljon.

Värikäs kukkameri toivotti messukävijät tervetulleiksi,
olivatpa sitten sattuneet laittamaan tähän heti lempikukkiani jaloleinikkejä :)
Minulla oli aikaa messuilla vajaa päivä, eikä se tahtonut oikein riittää. Siinä ajassa kerkesi juuri ja juuri katsomaan pikaisesti läpi kaikki osastot ja ottamaan vähän kuvia, muttei juurikaan pysähtyä nauttimaan rauhassa tunnelmasta.

Huomasin olleeni niin innoissani, etten malttanut käydä kertaakaan kahvilla saati syömässä, hädin tuskin naistenhuoneessa poiketa ;)

Hauska terassi"tolppa" pienistä laudanjämistä.
Yksi messujen "jutuista" ovat kaksi messuilla järjestettävää kilpailua: ideapuutarha- ja parveke- tai terassi -kilpailut, seuraavat kuvat näiden satoa:

puutarhatunnelmaa. Oikeassa reunassa
terä- ja muut ketjut roikkuvat
 
 hyvässä järjestyksessä.
Vähän erilaista

Ah, miten keväistä, tuoksun voi miltei tuntea kuvasta!
Vähän kaikenlaista, eikä silti lainkaan sekava kokonaisuus.
Kenties herkullisinta, mitä messuilla oli tarjota!

Lisäsinkin tähän postauksen loppuun nyt vielä muutaman kuvan, jotka jäivät aiemmin kyydistä, tuli julkaistua vähän turhan hätäisesti. Tuosta alempana olevasta "riikinkukosta" en osaa oikein sanoa, onko se kaunis vai mikä. Erikoinen ainakin, siksi pääsi kuvaan. Ja toki myös siksi, että tunnustaa maansa väriä. Se oli aika ison kokoinen, korkeutta ainakin metri ja leveyttä sitten tätäkin enemmän.


Seuraavassa, tämän postauksen viimeisessä kuvassa jo vähän pienempää yksityiskohtaa. Nuo ruotsalaisten suosimat kirjopikarililjat sattuvat muuten olemaan myös yksi lempikukkasiani (näitä lemppareita näyttää kyllä olevan aika monta!).

Tässä olivat nyt ensimmäiset herkkupalat messuilta, seuraavassa postauksessani lisää näitä vähän pienempiä yksityiskohtia.


Tästä pääset seuraavaan messupostaukseen.

7 kommenttia :

  1. Nyt, kun on saanut näistä messuista blogeista lukea ja katsella toinen toistaan ihanampia kuvia, niin kyllä polttelee päästä tonne joskus!! Krääsäpisteiden ja helppoheikkien puuttuminen suuri plussa kaiken päälle.

    VastaaPoista
  2. ...jatkoa odotellaan vesi kielellä...

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia kaikille kivoista kommenteistanne! Kyllä ehdottomasti voin suositella tuonne lähtemään, vaikkapa sen sijaan, että lähtisi Helsinkiin messuille. Matka ei lopulta ole kovin mutkikas, hintava eikä aikaavieväkään. Päivässäkin messut ehtii nähdä niin, että kannattaa lähteä. Laivalla pääsee kätevästi tai lentämällä nopeasti. Lisäsin nyt vielä muutaman uuden kuvan tuohon postauksen loppuun.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!