maanantai 6. huhtikuuta 2015

Siemenostoksilla Nordiska Trädgårdar-messuilla (osa 3/4)

Nyt täytyy jo taas jatkaa näillä messupostauksilla. Ja semminkin, kun on siemeniin liittyvästä jutusta kyse, niin eihän tämän kanssa malta enää yhtään odotella.

Messuilla tarjolla olleet ainakin tuhatkunta eri siemenlajiketta olivat nimittäin lähes vastustamaton houkutin, mutta jotenkin onnistuin silti pitämään pääni kylmänä. Hankin vain reilun kymmenen kiinnostavinta siemenpussia, näistä iso osa erilaisia erikoisempia kirsikkatomaattilajikkeita.

Mikä hauskaa, vasta jälkikäteen huomasin, että joukkoon oli osunut myös Ruotsissa vuoden tomaatiksi valittu hauskannäköinen "Golden Bumble Bee" -kirsikkatomaatti - keltainen tomaatti iloisen oranssein viiruin.

Tälle kesälle nämä tomaatit eivät enää oikein ehtine, onpa nyt jo mitä odottaa seuraavaan kesään :D
Oikeanpuoleisen kuvan väri ei valehtele, vaan kyseessä on todellakin vaalean oranssi kukkakaali, lajikenimensä mukaisesti "Sunset".

Vastaisen varalle nappasin mukaani myös yhden siemenkuvaston, Impectan siemenkaupan luettelon, josta löytyy parisentuhatta erilaista siemenlajia, niin kukkia kuin hyötykasvejakin. Esimerkiksi tomaatteja on yli 50 lajiketta ja vaikkapa hajuherneitä 25 sorttia. On mistä valita!

Impectalla onkin pohjoismaiden laajin siemenvalikoima. Heidän nettikauppansa toimittaa siemeniä Suomeenkin, ja siellä voi myös selata tuota luetteloa tai tilatakin sen postitse. Kannattaa siis kurkata www.impecta.se. Olehan varovainen, ettet innostu ihan liikaa ;)Tästä pääset ensimmäiseen messupostaukseeni.

4 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Niinpä, aika samanlainen oli minunkin reaktioni, kun näin messuilla tuon siemenpussien jättimäisen rivistön :D

   Poista
 2. Varmasti olleet upeat messut. Katselin nuo kaikki messukuvat, mielenkiintoisia oivalluksia. Aina sitä joitakin ideoita jää tällaisista tapahtumista. Tervetuloa vierailulle myös minun blogiini: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Mukavaa pääsiäismaanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anneli, kiitoksia kutsusta! Kävinkin jo kurkkaamassa. Hauskasti oli käytetty noita kuormalavoja, tuolla tavallahan niistä voisi vaikka tehdä mainion elävän aidan johonkin sopivaan paikkaan!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!