Gluteeniton munakasrulla syntyy seuraavasti
75 g margariinia
1,5 dl gluteenitonta jauhoa
6 dl maitoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
Täytevinkkejä:
esikypsennetyt sienet + sipuli, sinihomejuusto, persilja
kypsennetty (savu)lohi tai kylmäsavulohi + haudutettu purjo
katkaravut + haudutettu purjo, sinihomejuusto
ruskistettu jauheliha + sipuli + paprika
Taikinan valmistus: Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot vispilällä sekoittaen pienissä erissä ja kiehauta ne rasvassa. Lisää maitoa vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa.
Sekoita jäähtyneeseen taikinaseokseen leivinjauhe, suola ja munat yksi kerrallaan vispilällä voimakkaasti sekoittaen.
Levitä taikina uunipanulle leivinpaperin päälle ja paista 225 - 250 asteessa 10 - 15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt taikinalevy ylösalaisin toisen leivinpaperin päälle ja poista leivinpaperi pinnalta.
Kantarelli- ja aurajuustotäytteinen munakasrulla puoliksi kiinni rullattuna. |
Kääri taikinalevy rullalle ja ripottele loppu juustoraaste rullan päälle. Tähän asti rullan voi tarvittaessa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja säilyttää kylmässä.
Ennen tarjoamista lämmitä rulla vielä uunissa niin, että juustoraaste pinnalla saa hieman väriä, 10 - 15 min.
Valmista nautittavaksi! |
Kiva ohje! Oletko koskaan kokeillut tähän ohjeeseen tattarijauhoja? Voiskohan sitä käyttää, tuumailen tässä..
VastaaPoistaEnpä ole tainnut oikein tattarista tehdä, mutta miksei sitäkin voisi laittaa. Ainakin vaikka jonkun verran muiden jauhojen sekaan, tattarissa kun on aika voimakas maku. Tämä munakasrulla on kyllä kiva ja muuntuvainen pikkusuolainen.
Poista