sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Puutarhaharrastajan muuttokuorma...

Mitä kaikkea sitä puutarhaharrastaja ottaa mukaan muuttaessaan maalta rivitaloon?
Aika runsaasti kaikenlaista, vaikka paljosta olen myös luopunut. 

Olen yrittänyt vähentää ihan kaiken tavaramäärän noin puoleen entisestä. Joidenkin tavaralajien kohdalla se on onnistunut paremmin, toisten kohdalla ei ihan niin hyvin.

Parhaat puutarhatyökalut lähtivät ehdottomasti mukaan! Erityisesti suurin lempparini, kuvassa oikealla oleva, tuunaamani lantahara. Siitä voisin jossain kohtaa kirjoittaa ihan oman postauksen.

Oikealla oleva lantahara on ihan paras puutarhatyökalu. Vanhat, pienet lastentyökalut,
kuten kuvan keltainen lapio, ovat erityisen sopivia pikkupihaan.

Mukaan lähti myös kippoa, kappoa ja ruukkua jos jonkinlaista sekä tietysti tärkeä siemenlaatikko.


Mukana kulkeutui myös muuta tarpeellista, kuten kiviä, hiekkaa, kuivattuja kananmunankuoria, hiiliä, valmista kompostia... Kaikkea mitä ajattelen, ettei rivitalossa ainakaan helposti ole saatavilla.

Tietysti myös pieni koottava muovikasvihuone, erilaisia harjateräksenpätkiä, taimivalaisimet, kastelukannuja ja kasvihuoneen kastelujärjestelmä.
Tämän muovikasvihuoneen hankin viime kesänä saadakseni kasvatettua koristelukukat tyttären juhanmushäihin. Sijoitin silloin tämän keväällä toisen, isomman kasvihuoneen sisään nopeuttaakseni kukkien kasvua. Enpä olisi silloin arvannut, että tästä tulee lopulta ihan varsinainen kasvihuone rivitaloasuntoon 😊
 
Harjateräksiä
Ja vielä vateja, sankoja, puutarhaletkua, valokatteenpaloja, lannoitteidenjämät, harsot sekä keinu ja muut puutarhakalusteet... 

Onhan näitä, olisivatko jopa isoin osa muuttokuormassani? 😀 Eikä tässä vielä kaikki, sillä mukana ei ollut vielä lainkaan kasveja 😊 Niistä voit lukea tästä postauksesta.

Iloista vappuaattoa!

#muutto #puutarha #puutarhatarvike #rivari #rivitalo

4 kommenttia :

  1. Isommasta pienempään muuttaminen vaatii melkoista karsintaa.
    Iloista vappua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on Between, vielä kun on asunut 30 v samassa paikassa, ja tavaraa on ehtinyt kertyä... Onneksi tämän muuton kanssa ei ole ollut mitään kiirettä, on voinut pikkuhiljaa karsia ja siirtää tavaroita. Kivaa vappua sinulle!

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!