torstai 27. huhtikuuta 2023

Ketkä pääsevät kasvihuoneeseen?

Tänä vuonna onkin kova kisa siitä, mitkä tomaattilajikkeet pääsevät aiemmasta kutistuneeseen kasvihuoneeseen.

Aiemman puutarhani isompaan kasvihuoneeseen mahtui hyvin kasvamaan parikymmentä tomaattia, silloin ei ollut haastetta lajikkeiden suhteen.

Nyt uuteen rivaripihaan pystytin ainakin ensi alkuun muovikasvihuoneen, johon arvioisin mahtuvan sopivasti neljä tomaatintainta - vaan mitkä ne ovat?

Pari lajiketta on varmaa, aikainen ja runsassatoinen Golden sunrise sekä lempparitomaattini ihana raidallinen Tigerella.

Loppujen suhteen onkin tiukempi kisa. Kolmas on varmaan tämän vuoden uutuuteni, Tigerellan pikkusisko, ihanan tummaraitainen kirsikkatomaatti, lajikenimeltään Tiger. Sen ensimmäistä tomaattia odotan kovin malttamattomana.

Neljäs valinta on vaikein, joko perusvarma luottotomaatti Tanskan vienti, lempi-kirsikkatomaattini, todella aikainen keltainen Cereza amarilla, tai punainen kirsikkatomaatti Sweet million? Vai sittenkin minulle uusi pihvitomaattilajike Canestrino? Tulipa vaikea valinta.

Siinäpä ehdokkaita tarjolla 😊
Cereza amarilla, aikainen keltainen kirsikkatomaatti (maitotölkissä) sai juuri kehitettyä ensimmäiset nuput, millä se lunasti paikkansa kasvihuoneeseen.

Loput joutuvat tyytymään ruukkuihin ulkosalla.

En enää malttanut, vaan istutin tomaatit kasvihuoneeseen, vaikka pakkasöitä on vielä luvassa. Täytyy sitten tarvittaessa lämmittää vaikka kynttilöin.
Hyllyillä vähän lisää tomaatteja ja muita taimia.
Takana näkyy jättimäinen kuplamuovi. Säästin sen tilaamastamme sohvasta. Nostan sen kylmimpinä öinä lämmikkeeksi kasvarin päälle.

Tämä kesä näyttää, mahtuisiko tähän kasvariin kuitenkin kuusi tainta, se voisi olla sopivampi määrä. Liian tiheään tomaatteja ei kuitenkaan kannata istuttaa, tulee rutto- ja muuta ongelmaa. 

Myöskään juuri tämän isompaa kasvaria pihaan ei mahdu, vaikka joskus lasikasvihuoneen hankkisinkin.

Tästä pääset lukemaan vähän tarkemmin kokemuksiani erilaisista tomaattilajikkeista.

#tomaatti #lajike #tomaattilajike #kasvihuone #pieni


2 kommenttia :

  1. Minullakin on ollut jo viikon ajan taimia kasvihuoneessa ja suojaan ne joka yöksi erilliseen telttaan. Meillä on niin hallanarka paikka, että joudun pitämään termostaatilla ohjattua lämmitintä teltan sisällä.
    Sinulla onkin vaikea valinta tomaattien suhteen, kaikki lajikkeet kuulostavat niin herkullisilta! Onnea ja menestystä kasvatuspuuhiin, toki ne sujuvat sinulta, vanha konkari kun olet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olet myös jo saanut tomaatit kasvihuoneeseen. Mutta lisälämpöä ne nyt tosiaan tarvitsevat. Huomaan, että kun tuossa välillä oli jo niin lämmintä, niin tuntuu kuin kevät olisi jo pidemmälläkin. Aina pitää oikein pysähtyä miettimään, että on vasta huhtikuun loppu, ja ihanasti kevättä jäljellä 😊 Mukavaa keväänjatkoa sinulle!

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!