keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Ensimmäiset istutukset uuteen puutarhaan

Tämä on jännittävä hetki! 30 vuoden jälkeen pääsin tekemään jälleen ensimmäiset istutukset uuteen rivaripuutarhaan 😊

Ja mitkä olivatkaan ensimmäiset kasvit? Ihan ekaksi maahan pääsi vanhasta puutarhasta mukaan nappaamani ruohosipulitupsu. Vieruskaveriksi sille tulee ainakin valkosipulia, varmaan myös varhaista retiisiä ja tilliä.


Pitkän aikaa olen haaveillut, että saisin istuttaa ihanan köynnöshortensian jonnekin männyn juuren. Aiemmassa puutarhassamme se ei oikein ollut mahdollista - mutta nyt - enpä ole osannut edes haaveilla, että pääsisinkin istuttamaan köynnöshortensiani pihassa kasvavan vaahteran juurelle 😊 

Kävin eilen ostamassa köynnöshortensian taimen, joka pääsi multaan saman tien.


Köynnöshortensia on ennen muuta varjon kasvi, ja pihamme on tosi aurinkoinen.  Istutin sen siksi vähän suojaan vaahteran varjopuolelle. Toisaalta, paahde saattaa kuulemma vain hidastaa köynnöksen kasvua.

Jos kävisikin niin, että vaahtera tykkäisi kyttyrää runsaasta oksiston ja juuriston harvennuksesta ja ottaisi ja kuolla kupsahtaisi, niin säästäisin silti tuon rungon, niin mukavaksi ja monikäyttöiseksi se on jo osoittautunut. Vaikkapa talvella - jouluvalot runkoon, oli puu hengissä tai ei...

Kuulin myös juuri, että vaahtera on todella sitkeä kasvi. Sitä ei tahdo saada hengiltä niin millään, ei vaikka kuinka haluaisi. 

Saapa nähdä, miten köynnöksen ja vaahteran yhteiselo lähtee sujumaan 😊

#hortensia #koynnoshortensia #koynnos #vaahtera #,istutus #puu #runko

2 kommenttia :

  1. Oi miten jännittävää, ihka uusi piha :) Toivotaan hortensian kasvavan ihanasti ja kukkivan ja ettei vaahtera ottaisi kovin nokkaansa. Onhan sille kuitenkin muuta käyttöä tiedossa, jos niin surkeasti kävisi.
    Kerro vaan lisää miten puutarhan laitto sujuu ja mitä muuta istutat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska, näin toivotaan! Ja juu, kyllä yritän pitää teitä ajan tasalla tapahtumista 😊

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!