lauantai 22. huhtikuuta 2023

Pihan ja parvekkeen tuunailua

Uuden kodin pihan ja parvekkeen laittoa on ollut mukava edistää aurinkoisessa ja kuivassa säässä. Tässä vähän tilannekatsausta niistä.

Pihasta karsimamme vaahteran oksantynkään ripustin ensi alkuun kevätkukka-amppelin.


Terassille raijasin vanhasta asunnostamme pari suurinta ruukkuani. Ajattelin, jos tomaatti tai pari tulisi näihin kumpaankin.


Tuotiin myös vanha keinumme, joka on tuollainen vähän pienempi, ja mahtui siksi suht hyvin terassille.

Katoksen laittoa vaille valmis.

Parvekkeelle viritin tuollaiset minusta aika mukavat valoverhot ajatuksella, että antavat vähän näkö- ja auringonsuojaa.

Yläreunassa on verhovaijeria. Alas kiinnitin painoksi lyijynauhaa.

Löysin poistomyynnistä pari kivaa tuolia, vitosen kappale 😊 Maalasin niiden seuraksi samanväriseksi vanhan, aiemmin vaaleansinisen puutarhapöytämme.

Kalusteiden harmaa väri sointuu täydellisesti tiiliseinän harmaaseen rappaukseen.

Olen niin onnellinen tästä parvekkeesta, jonne on käynti suoraan makuuhuoneestani. On ihanaa avata verhot aamulla ja ihailla näkymää parvekkeelle 😊 Ja edessä on vielä sekin ihanuus, kun pääsee tuomaan ja istuttamaan kasveja!

Pihasta raivailin eilen paikan pienelle kasvihuoneelle, ainakin ensi alkuun sellaiselle muovihökötykselle. Lähinnä poistaen maasta runsaan määrän suikeroalpia ja vähän rikkaruohoja ja muuta. 

Multa vaikutti varsin hyvältä. Tähän pitäisi tuleman pikimmiten pieni  muovikasvihuone.

Olen jo pidemmän aikaa kaivannut kovasti talventähteä, se voisi olla tosi kiva tähän uuteen pihaan. Oikein missään ei kuitenkaan näy olevan sitä myynnissä. Osaisitko vinkata, mistä sitä voisi hankkia?

Etupihan puolella odotan vielä mielenkiinnolla, mitä lumiröykkiöiden alta paljastuu. Etupiha on pohjoiseen ja hyvin varjoinen, joten se tulee varmasti olemaan kasvien kannalta haastava.

Etupihan puoli on kovasti varjoinen. Mitähän lumen alta paljastuukaan?

Vuorenkilpeä ainakin näyttää olevan. Se ei kuulu lempikasveihini, joten voi olla, että ne vaihtuvat  kuunliljoihin, joista taas tykkään kovasti.

Sitten on pari tuollaista riippamallista, hauskan näköistä pikkupuuta. Mitähän nuo ovatkaan, kun en ole kovin hyvä näissä koristekasveissa? Jotenkin tutun näköisiä kyllä ovat.

Ihanaa viikonloppua!

11 kommenttia :

  1. Aurinkoinen ja lämmin sää houkuttele laittamaan pihaa ja terassia oleskelukuntoon.
    Veikkaan, että nuo pienet puut ovat riippahernepuita. Itsellä on yksi sellainen. Talventähtiä löydät syksyllä syyssipuleina. Aika hyvin sitä on ollut myynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between lajinmäärityksestä, pitää varmasti paikkaansa, sillä noissa roikkuu pieniä, kuivaneita hernekasvin siemenkotia. Minulle entuudestaan hyvin tuntematon kasvi, täytyypä tutustua tarkemmin 😊
      Kiitos myös talventähti-vinkistä, väärä vuodenaika siis nyt 😊

      Poista
  2. Tosi touhukas postaus. Kiva tuo parveke ja huomasin, että minullakin on tuollaiset isot kukkaruukut jossain. Taidan minäkin kaivella ne esiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, touhua kyllä riittää, tuntuu että tästä se vain kiihtyy 😊 Isot ruukut on kyllä hyviä ja helppoja kastelun ja muun kannalta, kannattaa tosiaan kaivaa esiin 😊

      Poista
  3. Nyt eletään jännittäviä hetkiä. Varjoon on vaikka mitä ihanaa kasvia tarjolla. Kuunliljojen lisäksi mm. jaloangervot, esikot, vuokot, tiarellat, varjohiipat, valeangervot, jouluruusut ja alppiruusut viihtyvät siellä. Monia muitakin on mutta tuossa nyt äkkiseltään ensimmäiset mieleen tulleet. Sipulikukista ainakin helmililjat ja narsissit pärjäävät myös varjossa. On varaa valita :)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna hyvistä vinkeistä, täytyy pitää nämä mielessä. Osa minulle ihan vieraita, osa tutumpia. Menestyisivätköhän varjoliljat nimensä mukaisesti? Ovat myös upeita.

      Poista
  4. Kivalle näyttää! Intoa riittää nyt kaiken uuden edessä ja mukavahan se onkin. Me eletään täällä ruudun toisella puolella mukana :)
    Särkynytsydän ja töyhtöangervo viihtyvät myös varjoisammassa paikassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä Maatuska! Särkynyttäsydäntä en ole saanut aiemmin menestymään. Ehkä sitä kannattaisi tosiaan kokeilla täällä.

      Poista
  5. Ihanan näköinen tuo parveke, mukava kun nuo valkoiset liinat ovat näköesteenä. Meilläkin pitäisi parveke laittaa kesäkuntoon, samoin piha. Pihaan ajattelin hankkia jonkinlaiset köynnöstuet. https://www.kehatuote.fi/puuntukilaitteet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, täytyy sanoa, aika ihastunut olen tuohon parvekkeeseen, jopa vähän enemmän kuin pihaan 😊 Enpä turhaa odottanut sitä 30 vuotta 😊 Nuo valoverhot olivat kiva löytö ihan omista nurkista. Ovat osoittautuneet hyväksi näön- ja auringonsuojaksi niin itselle kuin kasveille pahimmalta paahteelta. Ja tuovat mukavaa kodikkuutta parvekkeelle. Tässä linkki jatko-osaan parvekekuulumisistani: https://parastapuutarhasta.blogspot.com/2023/05/parvekkeellakin-alkaa-vihertaa.html?

      Poista
    2. Ja kiva vinkki nuo köynnötuet!

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!