sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Se kasvaa sittenkin!

Tämän kesän uusi kasvikokeiluni on hokkaidokurpitsa, jonka siemeniä nappasin viime talvena kaupasta ostamistani kurpitsoista.

Kahdesta kurpitsantaimesta ensimmäinen aukaisi ensimmäisen emikukintonsa pienenpienine kurpitsanalkuineen jo hyvissä ajoin ennen kesäkuun puoliväliä. Epäilin vahvasti, voisiko heti ensimmäisen kukan pölyttyminen millään onnistua.

Ilokseni sain huomata epäilyni olleen turhaa. Pikkuinen kurpitsanpallero lähti kasvun alkuun! Se kasvaa nyt aivan silmissä ja on jo pingispallon kokoinen.


Vielä tämä ensimmäinen ei ole saanut kaveria seurakseen, toivottavasti sellainen pian ilmaantuu. Toistaiseksi näkyvissä on pelkkiä hedekukkia.
#hokkaidokurpitsa #kurpitsa #puutarha

4 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Niin on söpöinen minustakin :) Tämä helle tekee kyllä ihmeitä, nyt ilmestyi jo toinen emikukinto, ja muutoinkin kasvaa ihan silmissä.
   Samaten kuin kävi kesäkurpitsansiemenille, jotka eivät itäneet niin millään. Kylvin niitä sen vuoksi koko ajan lisää, yhteensä varmaan kymmenkunta, kun vain muutaman taimen tarvitsisin. Nyt jo viikkoja sitten kylvämäni kesäkurpitsat alkoivat yhtäkkiä kaikki putkahdella mullasta helteen saattelemina 🙂

   Poista
 2. Söpö kurpitsa. Minulla on vasta ensimmäisiä nuppuja kesä- ja muissa kurpitsoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä ne lähtevät 🙂 Nämä helteet saavat varmasti kaikki kurpitsat nopeaan kasvuun!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!