torstai 30. kesäkuuta 2022

Kun ei pysty olemaan samaan aikaan kahdessa paikassa...

Olisi kova polte Ruotsiin, sillä siellä järjestetään ensi sunnuntaina Tusen trädgårdar -päivä. Se vastaa meidän Avoimet puutarhat -päiväämme, eli tuhannet ruotsalaispuutarhat avaavat tuolloin porttinsa, ja pääsee tirkistelemään, mitä länsinaapurin ihastuttavat keitaat pitävät sisällään. Kovasti tekisi mieli sinne.

Siitäkin huolimatta valitsin nyt kuitenkin ilmansuunnaksi etelän, lähden jälleen pienelle piipahdukselle Viroon, toiseen suursuosikkiini. Tämä on nyt tämän kauden ja korona-ajan jälkeinen toinen matka sinne, niin ihanaa päästä myös jälleen sinne suuntaan! 

Viro valikoitui nyt kohteeksi ennen muuta siksi, että se oli matkaseuralaiseni ykköstoive, jos kohta tykätään molemmat kovasti myös Ruotsista! 

Tusen trädgårdar -tapahtuma järjestetään harmillisesti vain joka toinen vuosi, joten seuraavaa mahdollisuutta pitää odottaa parin vuoden päähän.

Tapahtuman listauksesta löytyy esimerkiksi Tukholman seudulta 16 tutustumiskohdetta. Osa niistä on avoimia kohteita, joissa voi pistäytyä muulloinkin kuin tapahtumapäivänä. Tällainen on esimerkiksi ihastuttava Rosendalin biodynaaminen puutarha Djurgårdenin saarella kahviloineen ja ravintoloineen sekä monet viehättävät siirtolapuutarha-alueet. Niillä on ihana pyörähtää tunnelmoimassa aina Tukholmassa käydessä.

Leijonankorvia ja Rosendalin puutarhan orangeria.
Rosendalin puutarha vähän vilkkaampana tapahtumapäivänä
muutama vuosi sitten.

Toivotaan, että Virostakin löytyy jälleen jotain mielenkiintoista ja täälläkin kerrottavaa! Jospa sitten parin vuoden päästä olisi länsinaapurin tuhansien puutarhojen vuoro :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!