tiistai 21. kesäkuuta 2022

Jännäksi menee hääkukkien kanssa!

Ei melkein kohta kestä tätä odotuksen jännitystä, onneksi tämä kohta päättyy! Hääkukat todellakin antavat odottaa itseään viimeiseen asti, ovat kehittyneet onnettoman  hitaasti näissä viileissä keleissä. Saa nähdä, ehtivätkö jäljellä olevat kolme viimeistä, toivottavasti aurinkoista ja suht lämmintä päivää pelastaa tilannetta.


Nuppuja olisi kyllä vaikka kuinka ja vaikka minkälaisia, samoin kuin on erilaisia kukkien suojaksi virittämiäni lämmittäviä rakennelmia.

Muutama kunnon hellepäivä tekisi nyt varmasti ihmeitä, niitä on kuitenkin valitettavasti luvassa vasta juhannuksen jälkeen. Toivotaan, että näistä kuitenkin ainakin jonkinlaiset hääkoristelut saadaan aikaan. Ajattelin jo, että lähden kohta föönin kanssa puhaltelemaan ja lämmittämään näitä huolella hoivattuja taimia, jos se on lämpötilasta kiinni 😉

Jokunen unikkokin olisi tosi kiva 🙂


Eipä vielä juuri kukkia näy...

6 kommenttia :

 1. Toivottavasti edes muutama nuppu lisää ehtisi aueta ennen kimppujen tekoa. Toisaalta, ovathan nuputkin kauniita ja jos ei muuta, niin saa noista leikkovihreää kimppujen täytteeksi. Löytyisikö luonnosta niittykukkia lisukkeeksi? Niistähän saisi myös kauniit kimput juhannushäihin. Täällä kukkivat nyt ainakin koiranputket, niittyleinikit, puna-ailakit ja metsäkurjenpolvet. Päivänkakkarat aloittelevat varmaan viikon sisään.
  Pidetään peukkuja, että tulisi lämpöä ja aurinkoa, niin lähtisivät kasvattamasi kukat aukomaan nuppujaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, näin toivotaan! Vielä aavistuksen lisäjännitystä tuottaa se, että olen tässä nyt pari päivää poissa kotosalta. Mielenkiintoista nähdä, mikä on tilanne, kun palaan takaisin. Yleensähän puutarhassa ehtii tapahtua isoa edistymistä, kun on hetken poissa.

   Poista
 2. No jännäksi vetää, pidetään peukkuja. Minnalta tulikin hyvä vinkki luonnonkukkien käytöstä. Ihania juhlia joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Maatuska, kiitos! Yksi oljenkorsi on myös jaloakileijat, joita on melko runsaasti sopivasti kukinnan alussa. Niistä voi hyvinkin olla vielä apua.

   Poista
 3. Jännittävää todellakin. Nyt on aurinkoista ja lämmintä, joten toivotaan sen edistävän nuppujen aukeamista. Minnalla on hyviä ideoita luonnonkukista. Koiranputki on kuin valkoista pitsiä. Nuput saattavat aueta maljakossa nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan, tosin tänään taitaa olla tuolla kotikonnuillakin vähän viileämpi ja sateisempi päivä. Jännä nähdä, mikä tilanne illalla kun kotiudun.
   Tuo etukäteen maljakko on laitto voisi olla hyvä kokeilla tarvittaessa, sitä olen itsekin vähän miettinyt. Monesti kun tuntuu, että kukat kehittyvät maljakossa aivan liian nopeasti. Nyt se olisi vain hyvä asia. Tänä iltana ehtinee vielä testailemaan 🙂

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!