torstai 23. kesäkuuta 2022

Piipahdus Pohjanmaalle: Jokilaakson matkailupuutarha

Yksi pitkäaikaisia haaveitani on ollut päästä käymään Lapualla Jokilaakson matkailupuutarhassa.Matka sinne on kuitenkin sen verran pitkä, ettei ole tullut ihan varta vasten lähdettyä käväisemään. Nyt haaveeni viimein toteutui, kun oli vähän muutakin asiaa samoille suunnille.

Puutarha on kaunis ja varsin monipuolinen, muutamia kivoja ideoita tuli vastaan. Puutarha koostuu useammasta alueesta, meikäläistä hyötytarhuria viehätti erityisesti erilaisten syötävien kasvien runsaus. Alueella on myös pieni kahvila, ja vähän kotieläimiäkin löytyy.

Kasvit oli varsin hyvin merkitty. Nimikyltti kuitenkin puuttui juuri niiltä muutamilta kasveilta, jotka olivat minulle vallan outoja. Nämä löytyvät viimeisistä kuvista, jos joku tunnistaisi?


Hyvä muistutus!
Kiva, todella yksinkertainen idea! 
Voisi myös kenties hiukan auttaa lehtokotiloiden suhteen?Erikoisen näköinen, mikä kumma? Ehkä joku rohdoskasvi?

Sama juttu, hyvin erikoisen näköinen, mutta mikä?

Jokilaakson matkailupuutarha löytyy myös kotimaisten puutarhakohteiden listaltani, jonne olen kerännyt noin 50 kiinnostavaa kohdetta eri puolilta Suomea. Voit etsiä sieltä vinkkejä sopivista kohteista kesäreissuillesi!

Ihanaa juhannusaaton aattoa :)

#puutarha #matkailu #puutarhamatkailu #puutarhakohde #matkailukohde #Lapua #Jokilaakson #matkailupuutarha #Jokilaaksonmatkailupuutarha #kotimaanmatkailu #Suomi #Visitlapua


4 kommenttia :

 1. Kiitos esittelystä. Taisin saada idean etupihan kukkapenkin uudistamiseen. Tuntemattomia kasveja en tunnista, vaikka molemmat olen nähnyt aikaisemmin kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Riitta! Jos huomaat tämän, niin olisi vielä hauska kuulla, mikä tuo idea oli?
   Nyt huomasin noista tuntemattomista kasveista, että vihreä saattaisi olla sellainen kuin sammalmähkä. Tosin ehkä vähän erikoista, kun oli penkissä, missä oli lähinnä syötäviä kasveja.

   Poista
 2. Myös aikonaan itse ole tuolla käynyt. Pitäisi meilläkin panostaa hieman puutarhanhoitoon. Itsellä paha tapa unohtaa kasvit, olisikin varmasti hyvä kun ammattilaisen löytäisi siihen, ainakin näin alkuun.

  VastaaPoista
 3. Tuo viimeinen ihmettelemäsi kasvi lienee keskipäivänkukka, Dorotheanthus bellidiformis. Todennäköisesti joku sen lajike. Mehevävartinen yksivuotinen kasvi viihtyy kuivilla ja paahteisilla paikoilla.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!