sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Ihana kukkasipulilähetys saapui 😊

En ole mitenkään erityisesti kukkasipuli-ihminen, mutta nyt tein poikkeuksen.

Olen vuosikaudet haaveillut ihanasta talventähdestä. Muistan asian aina aikaisin keväällä, kun näen iloisenkeltaisena kukkivia talventähtiä.

Keväällä on kuitenkin se ongelma, että kasvia ei olekaan missään myynnissä, vaan se pitäisi muistaa hankkia syksyllä.

Olen törmännyt talventähtiin erityisesti Ruotsissa, missä ne ilahduttavat keväistä kävijää kauniina mattoina Tukholman nurmikolla.

Suomessa talventähti tuntuu olevan vähän harvinaisempi kasvi, harvoin olen siihen törmännyt. Mieleeni tulee kuitenkin yksi paikka, mistä talventähteä löytyy, Hörtsänän arboretum Orivedellä. Siellä olen päässyt sitä keväisin ihastelemaan.

Keväinen talventähti Hörtsänässä muutaman vuoden takaa.

Mutta nyt siis vihdoin muistin olla liikkeellä oikeaan aikaan, sain viimein tilattua tätä ihanuutta, ja lähetys saapui juuri perille 😊

Talventähti muistuttaa minusta etäisesti keltavuokkoa. Se on kuitenkin huomattavasti matalampi, vain kymmenisen senttiä korkea, ja siksi jotenkin tosi söpö.

Nyt pitäisi vielä keksiä näille sopiva paikka. Olen ajatellut, että saavat tulla lopulta etupihan puolelle, missä vielä toinen puoli odottaa kunnostamista. Siinä on vain se pieni vika, ettei minulla ole vielä oikein visiota siitä, millainen tuosta etuphanpuoliskosta tulisi 🤔 

Paikalla kasvaa nyt lähinnä kaksi riippahernepuuta, joku idea tuohon pitäisi keksiä. Voi olla, että joudun istuttamaan talventähdet ensi alkuun jonnekin väliaikaispaikkaan, kunnes keksin ratkaisun siihen, millainen tuosta etupihasta tulee.

Edessä keskeneräinen etupihanpuolisko, johon pitäisi keksiä jotain ideaa, eiköhän se jossain kohtaa synny 😊 Käytävälaatoituksen takana näkyy toinen puolisko, johon tein aiemmin kiveykset ja istutukset. Siihen olen edelleen hyvin tyytyväinen 😊

Kannattaa osallistua blogissani parhaillaan menossa olevaan arvontaan (30.9. mennessä), palkinnosta löytyy myös talventähteä!

#arvonta #kilpailu #blogiarvonta #kukkasipuli #talventähti #ihana #kevätkukka #aikainen

3 kommenttia :

 1. Aika harvoon näköö talaventähtiä myynniskää. Kerran oon istuttanu, pari kukkii keväällä ja sen jäläkihin hävis lopukki. Uusintayritystä ei oo viälä tullu. Toivottavasti onnistut paremmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä juttu että on tosiaan täällä meillä aika harvinainen kasvi, vaikka tuolla länsinaapurissa huomattavasti yleisempi. Harmi, ettei menestynyt sinulla, sitä samaa vähän pelkään, miten tuon kanssa käy. Voihan olla, ettei pärjää täällä meidän oloissamme yhtä hyvin kuin tuolla Ruotsin puolella. Hörtsänä onkin mäen päällä, ehkä se auttaa selviytymään?

   Poista
 2. Olen monena syksynä ostanut talventähtiä mm. Puutarhanikkareilta ja tilannut niitä Viherpeukaloilta, Korpikangas Fröltä tai Exotic Gardenilta. Nyt tilasin Eurobulbilta. Minullakaan ne eivät tunnu montaa vuotta viihtyvän. Muutama sentään keväällä nousee.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!