keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Ihana kylmänkukka putkahti kukkaan 😊

On lämpimyydessään aika erikoislaatuinen syksy, ja kasvitkin näyttävät olevan vähän sekaisin. 

Normaalisti keväällä kukkiva ihana kylmänkukka otti ja pukkasi nupun, joka ehti vielä auetakin.

Tämä on minulle erityisen mieluisa tapaus, sillä hankin kylmänkukat uuteen kukkapenkkiin vasta tänä vuonna. En ole siis vielä päässyt näkemään niiden kukintaa, joten tämä oli sikäli oikein mukava yllätys.
 

Jo aamukasteinen kylmänkukan nuppu
oli kaunis ilmestys.Myös hyvälaatuisia tomaatteja, kurkkuja ja kesäkurpitsoita on saanut poimia ihan täysillä vielä näin syyskuun lopussa, hyvin harvinaislaatuista.

Kylmänkukkien (etualalla) kaverina kasvaa 
erivärisiä keijunkukkia, jotka tuntuvat myös viihtyvän
oikein hyvin tässä uudessa kasvupaikassaan.


6 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kyllä vain, ja vielä aivan lempiväriäni 😊 Täytyy toivoa, että jaksaisi kukkia mahdollisimman pitkään, siitä kun minulla ei ole vielä kokemusta, miten pitkään kukinta kestää.

   Poista
 2. Kylmänkukat ovat ihania. Kasvien aikakäsitys taitaa olla ihan sekaisin. Juuri luin toisesta blogista, kuinka siellä Tuurenpihlaja kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on perin outo syksy. Täytyy toivoa, että kaikista kummallisuuksista huolimatta kasvit selviävät kunnialla talvesta!

   Poista
 3. Liekö pitkä ja lämmin syksy saanut kasvien sisäiset kellot sekaisin. Kukkivia esikoita, jouluruusuja sun muita näkyy nyt paljon, mutta ensimmäistä kertaa näen kukkivan tarhakylmänkukan. Se on niin suloinen pörröisine nuppuineen. Minun tekee aina mieli käydä silittelemässä niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä kukka oli niin iloinen yllätys - vaikka kertoneekin siitä, että maailmankirjat on vähän sekaisin 🙁 Melkein vain ihanammaksi on kukka muuttunut nyt, kun on auennut hauskan kellomaiseksi. Aivan ihana kaikissa vaiheissaan! On kyllä tosi kiva tervetulotoivottaja tuossa etupihalla 😊

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!