tiistai 12. syyskuuta 2023

Pepille kävi vähän kurjasti 🙁

Vanhan, myynnissä olevan asuntomme puutarha on nyt joutunut olemaan hieman vähäisellä hoidolla.

Katselin jo aiemmin, että Pepi-päärynään oli päässyt muodostumaan (liian) vahva sivuhaara, mutta enpä kuitenkaan arvannut, että näin siinä lopulta kävisi. Sivuhaara oli katkennut nähtävästi päärynöiden painosta, se olisi siis pitänyt tukea. 

Jonkin aikaa mietiskelin, mitä ihmettä tekisin kaikkien katkenneen oksan päärynöiden kanssa, eihän niitä poiskaan raatsisi heittää.

Lopulta keksin, että kerään päärynät ja tarjottelen työkavereille. Päärynöitä tulikin runsaasti, reilu sankollinen, ne olivat lähes kypsiä. Sopivat varmasti hyvin vaikka soseeksi tai leivontaan.
Erinomainen on päärynäsato tänä vuonna.
Runsaasti jäi päärynöitä vielä pystyssä olevaan runkoonkin, sanoisin että niitä on yhteensä useampi sata, kyllä on Pepi tuottelias lajike 😊

Toivottavasti Pepi tuosta selviää, ja tuuheutuu entistäkin paremman muotoiseksi.

#päärynä #puu #sato #puutarha #Pepi

8 kommenttia :

 1. Voi sentään. Päärynät 🍐🍐 näyttää upeilta. Pitäisköhän tuohon laittaa jotain haavanhoitoainetta? Ettei mene koko puu pilalle.
  Mahtoi päärynät tehdä kauppansa työpaikalla ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivotaan että puu selviytyy, repeämä on onneksi niin siisti että uskoisin sen korjaantuvan. Itse asiassa yksi puutarhurituttava kerran sanoi, ettei haavanhoitoaineista olisi juurikaan hyötyä, vaan ehkä jopa päinvastoin. Puilla on niin hyvät luontaiset selviytymismekanismit.
   Ja kyllä olivat työkaverit aika mielissään. Tänään puolestaan yksi työkaveri toi kriikunoita, mistä minä olin puolestani kovin iloinen, hyvää vaihtokauppaa 😊

   Poista
 2. Pepi parka, mutta toivottavasti toipuu. Hiano määrä päärynöötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika, näin toivotaan! Itse asiassa täytyy sanoa, että näillä päärynämäärillä minua ei edes ihan hirveästi haitannut se, että noin kolmannes puusta katosi 😉

   Poista
 3. Harmillista. Todella hyvän sadon on puu antanutkin. Haavanhoitoainetta laittaisin tuohon, ettei laho iske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkulin käsityöt, juu Pepi on kyllä todella runsassatoinen lajike. Pitää vielä harkita tuota suojaamista.

   Poista
 4. Meillä kävi viime syksynä luumupuulle samalla lailla. Olen kuullut myös tuon saman ensimmäiseen kommenttiisi laittamasi ohjeen, että haavanhoitoaineita ei nykyään enää suositella. Tuo haavapinta kannattaa vain vuolla siistiksi, ettei vettä ja roskaa keräänny rosoihin. Puu hoitaa sen jälkeen lopun itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, että olet myös kuullut samanlaisesta ohjeesta. Itse yleensä ottaen noudatan puutarhassa, ja ehkä vähän muutoinkin, mahdollisimman luonnollisia, ja usein aika yksinkertaisia toimintatapoja. Mielenkiintoista nähdä, miten puun käy, taidan siis jättää haavanhoitoaineet hankkimatta. Toivottavasti teidän luumupuunne selviytyi!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!