keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Kasvaa niin että kohina käy 😊

Nyt on melkoista kasvun aikaa! Ei tarvitse olla kuin päivä poissa kotoa, niin tuntuu, että taimet ovat lähes tuplaantuneet.

Erityisesti lehtivihannekset, salaatit sun muut, kasvavat nyt todella vauhdilla, mikäs sen mukavampaa.

Kiinankaalit ja muut varttuvat parvekelaatikossa hyvää vauhtia.

Kävin eilen lähikaupungissa tekemässä vähän uusia kasvihankintoja. Muutama ihana keijunkukka tarttui matkaan. Olen niitä joskus yrittänyt kasvattaa vanhan puutarhamme savimaassa, mutta siellä ne eivät menestyneet.

Keijunkukkia löytyy montaa herkullista väriä. Tuo kirkkaan vihreä oli aivan vastustamaton. Niitä oli vain yksi jäljellä, nappasin sen äkkiä 😊

Nyt ajattelin uutta yritystä tämän uuden asunnon pienelle, joskin varjoisalle etupihalle, josko ne sattuisivat viihtymään siellä?

Matkaan tarttui myös yksi luumupuu. Yritin siirtää tänne uuteen pihaan Kuokkalan luumun, jonka istutin viime vuonna vanhaan puutarhaamme. Se kuitenkin kuoli jouduttuaan odottamaan siirtoa ruukussa yli talven. Sen tilalle siis hankin nyt uuden. 

Hipelöin tosin kovasti myös kirsikkaluumua empien sen ja Kuokkalan välillä. Nyt alkoi tehdä kovasti mieli vielä yhtä kirsikkaluumua, mutta rivaripihan ei enää mahdu 🙁 - Paitsi ehkä etupihalle... 😊

Istutusta odottamassa.

Toinen vanhasta puutarhastamme siirtämäni luumupuu, keltaluumu Reine Claude d'Oullins näyttää sen sijaan eksoottisen hienon kuuloisesta nimestään huolimatta selvinneen siirrosta ja ensimmäisestä talvestaan. Se jopa jo pukkaa ensimmäisiä kukkiaan vasta nyt toisena vuonnaan 😊

Milloinhan voisi olla luvassa ensimmäisiä luumuja? Yleensä ottaen luumupuut kai ovat kovin hitaita sadontuotannon aloituksessa.

#hedelmäpuu #luumu #luumupuu #keijunkukka #koristekasvi #monivuotinen

2 kommenttia :

 1. Rucola on nppeasti kasvava salaatti. Sopii hyvin myös ruukussa kasvatettavaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, juu kiitos vinkistä, rucola on ihanaa. Sitä itse asiassa kasvaa hiukan tuossakin laatikossa. Siinä on nimittäin sellaista tosi ihanaa yrttien ym siemensekoitusta, jota ei valitettavasti enää ole saatavilla. Siinä on monia kivoja kasveja. Aina vähän yllättää, mitä kaikkea sieltä putkahtaakaan.
   Aiemmassa puutarhassani minulla oli suuria vaikeuksia rucolan kanssa, kun kirpat hyökkäsivät laumoittain sen kimppuun. Nyt uudessa rivaripihassa minkäänlaisia tuholaisia ei ole ainakaan vielä onneksi näkynyt 😊

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!