perjantai 19. toukokuuta 2023

Jokohan olisi viimeinen kylmä yö takana?

Olipas vilpoisa yö, huh! Onneksi uskoin sääennustusta (aina ei näin ole tapahtunut), ja nostin illalla sisälle herkimmät ja tärkeimmät taimet: kurkut, kesäkurpitsat ja pavut.

Nämä onnelliset pääsivät vielä yöksi olohuoneen lämpöön. Kun ei parempaakaan tilaa ollut, laitoin nojatuolin käsinojille lasilevyn ja taimet sen päälle 😊

Satuin heräämään aamu-viideltä ja tarkistin ulkolämpötilan: nollassa 😬 Ei auttanut kuin könytä ylös ja viedä kasvihuoneeseen muutama kynttilä.

Basilikat jätin riskillä valtaosin yöksi ulos, laiskuuttani jopa peittelemättä. 
Näyttäisi kuitenkin siltä, että ovat selviytyneet, taimet ovat valmiiksi aika karaistuneita 😊

Toivottavasti tämä oli nyt tältä erää viimeinen kylmä yö, sillä ajattelin tänään istuttaa ulos nuo kaikki herkimmätkin kasvit, eivät tahdo enää mahtua minnekään.

Niinhän sitä toki sanotaan, että hallaa voi olla vielä kesäkuun alussakin, mutta nyt mennään pienellä riskillä.

Toisaalta luin jonkun ennustuksen, että yhtä kylmää kuin viime yönä ei tulisi ennen syksyä, sehän sopisi!

8 kommenttia :

 1. Ennusteen mukaan ensi yö on vielä aika kolea, alimmillaan +2. Sitten pitäisi lämmetä. Aion huomenna viedä tomaatit ja kurkut vihdoin kasvihuoneeseen. Peittelen illalla harsoilla näin aluksi.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun varoitit Between, selvästi ennuste taas muuttunut. Nyt näyttikin myös yhtä kylmää yötä vielä viikon päähän, voi pahus :( Riskillä siis mennään, jos nyt istuttelee.
   Kivaa viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 2. Täälä voi olla viälä pari seuraavaa yätä aika vilipoosta. Onneksi yäkki pitääs sitte lämmetä. Hyvä, että taimet seleviytyyvät kylymästä yästä.

  VastaaPoista
 3. Eilen oli aivan järkyttävän kylmä päivä, tänään lämpimämpi. Mahtaa se nyt lämmetä kunnolla, myös öisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti on nyt vaihtelevaa, toivotaan tosiaan, että pian lämpenee kunnolla. Aika tarkkana saa kyllä tähän aikaan vuodesta olla, varsinkin yölämpötilojen suhteen.

   Poista
 4. Täälläkin kävi torstain ja perjantain välisenä yönä nollassa. Nostelin jo päivällä mm. tomaatit, basilikat ja pari pelakuuta sisälle mutta unohdin autuaasti verenpisarat ja ikkunoiden alla parvekelaatikoissa olevat pelakuut. Onneksi millekään kasville ei ollut käynyt kuinkaan. Ilmeisesti lämpötila oli käynyt vain lyhyen hetken nollassa ja rakennusten seinät hohkasivat riittävästi lämpöä pitämään kasvit kunnossa. Vähän suunnittelin jo siirtäväni tomaatit ja kesäkukkaruukut lopullisille paikoilleen silläkin uhalla, että tulisi vielä niin kylmää, että joudun raahaamaan ruukkuja takaisin. Nyt ei näy seuraavan viikon ennusteissa alle kahdeksan asteen yölämpötiloja eikä kovia tuuliakaan, joten kaipa ne jo alkavat pärjätä. Riskillä mennään siis täälläkin. Pidetään joukolla peukut pystyssä lämpimien säiden puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämme tosiaankin jännittäviä aikoja! Helposti voi jotain unohtua, onneksi verenpisarasi selvisivät, ne kun ovat myös kovin arkoja. Minullakin unohtui yhtenä kylmänä yönä kaikki viisi kurkuntainta ulos puolimatkaan kaiteen päälle, mistä tarkoitukseni oli nostaa ne sisään. Aika nuupahtaneita nuo aamulla olivat, kun ne vähän järkyttyneenä löysin. Jännityksellä odotin, elpyvätkö taimet päästyään sisälle lämpimään. Ilokseni ne virkosivat ja selviytyivät. Kapea valkoinen raita jäi lehtien reunaan muistoksi hyytävästä yöstä.
   Nyt näyttää tosiaan sääennuste jälleen muuttuneen lämpimämpään suuntaan, mukava juttu 😊

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!