maanantai 11. toukokuuta 2020

Lunta tupaan!

Kiva keväinen orvokki-istutus :)
Ei nyt onneksi tupaan asti kumminkaan, mutta viikonloppuna rohkeasti tekemilleni ensimmäisille kylvöksille kylläkin, jo osaa olla kevät!

Monena vuonna on kylvöhommiin päässyt jo hyvinkin huhtikuun lopulla, tai ihan viimeistään toukokuun alussa. Nyt joutui kylmien öiden vuoksi odottamaan harvinaisen pitkään, kunnes eilen äitienpäivänä kylvin ensimmäiset porkkanansiemenet.

Eilinen porkkanakylvös.
Nehän eivät sinänsä ole lainkaan herkkiä kylmyydelle, porkkanan voi jopa kylvää valmiiksi jo ennen talven tuloa! Tästä pääset lukemaan aiemman juttuni porkkanankasvatuksesta.

Paljon muutakin olisi tehnyt mieli jo kylvää, onneksi maltoin mieleni. Edelleen luvassa on useampia pakkasöitä, joten ei auta kuin yrittää edelleen pidätellä.

Toivottavasti kevät sitten jossain vaiheessa lähtee tästä oikein räjähtämällä, useinhan kylmää alkukevättä on seurannut kunnon lämpöaalto. Saa nähdä, miten tänä vuonna käy!


Nurmikko.

Eilen istutetut talvivalkosipulit.


4 kommenttia :

 1. Uskomatonta tätä kevään tulemisen keikkumista. Miellä oli kaatosade viimeyönä.

  VastaaPoista
 2. Hei tulin ensi visiitille. Tuo ensimmäinen kuva on kuin olisi joku syötävä piirakka 😁. Onneksi orvokit on sitkeitä ja kestää jopa pakkasta sentakia minäkin kävin eilen niitä ostamassa. Vettä, lunta tuli täälläkin Helsingin kupeessa mutta hävisi melko pian koska sitä oli vain härmä nurmikolla. Minä istutin talvivalkosipulit jo syksyllä. Minulla on myös puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nila, kiva kun tulit, ja kirjoitit kommentinkin :) Täytyypä tulla kurkkaamaan myös sinun blogisi! Toivottavasti huomasit, että minulla on täällä juuri meneillä kivan puutarhakirjan arvonta, osallistua voi 17.5. saakka: https://parastapuutarhasta.blogspot.com/2020/05/osallistu-ihanan-puutarhakirjan.html

   Poista
 3. Vähällähän selvisit, orvokitkin niin nätisti pilkottavat kuin tomusokerin seasta. Meille tuli yli viisi senttiä, mutta nyt nekin ovat enää muisto vain. Eipähän tuo lumi mitään haittaa, mutta mieluummin ottaisin jo lämpimämpää säätä. Minullakin on jo ensimmäiset suorakylvöt tehty. Tuskinpa kylmyys siemeniä hirveästi haittaa, lähtevät itämään sitten kun on heidän mielestään sopivan lämpöistä. Herneet ja pavut toki jätän myöhemmälle, etteivät mädänny. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!