lauantai 12. toukokuuta 2018

Meloni-iloa :)

- tai ei sentään vielä, vaan vasta melonintaimi-iloa, mutta oikein mukavaa sekin :)

Melonintaimet on tänä vuonna kasvaneet oikein poikkeuksellisen hyvin. Vaikea sanoa, olisikohan viime vuonna hankkimallani tehokkaalla kasvivalaisimella joku osuus siihen - tai sitten vain moukan tuuria.

Oikeastaan toinen näistä menestyjistä ei olekaan varsinaisesti meloni, vaan kurpitsa vähän vaateliaammasta päästä, eli ihana butternut-kurpitsa.

Butternutteja.


Kylvin huhtikuussa muutaman siemenen, jotka kaikki itivät, ja taimet ovat nyt vankkoja ja kaikin puolin hyvännäköisiä.

Ja ihana Jimbee :)
Ja se toinen, se on erittäin herkullinen Jimbee-niminen meloni, jonka siemeniä satuin onnekseni keräämään talteen viime kesänä kaupasta ostamastani melonista. Siitä kerroinkin vähäsen jo aiemmin.

Tässä yllättävässä toukokuun lämpöaallossa melonit ja muut saavat kyllä sellaisen startin, ettei paremmasta väliä! Vielä pitää silti malttaa odottaa kunnon tovi, ennen kuin uskaltaa istuttaa melonintaimet ulkosalle. Kesäkuun alussakin kun voi olla hallaöitä, eivätkä nytkään yöt ole kovin lämpöisiä.

Juuri esiin pilkistäneet kurkunalut.
Muutoinkin taimille kuuluu tänä vuonna harvinaisen hyvää - ehkä on tullut oltua kylvöjen kanssa liikkeellä oikeaan aikaan?

Tähän loppuun vielä muutama söpöstelykuva yhdestä lemppareistani, köynnöspavuista.


Ihanaa aurinkoista viikonloppua, mitä sinun taimillesi tai puutarhaan kuuluu?10 kommenttia :

 1. No jo on komeat taimet ! 😃 👍
  Meikä pisti kans butternutit ajoissa. Yksikään ei itänyt !😡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, noin minullekin kävi pari vuotta sitten. Se on vähän arvoituksellista tämä kotipuutarhurina oleminen, toivottavasti muut lajit ovat menestyneet sinulla paremmin!

   Poista
 2. Onpa hyvännäköiset taimet! Hyvää satoa odotettavissa kesällä. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihania taimia <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
 4. Komeat taimet! Tämä kevät on ollut aika valoisa muutenkin, niin tuntuu, että taimet ovat kasvaneet nätisti. Minulla on melkein kaikki taimet olleet jo kolme yötä pihalla, eli hyvää kuuluu taimille :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että valoisuuskin on varmasti osaltaan avittanut taimia. Hyvää sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa!

   Poista
 5. Minullakin melonin taimet lähteneet hyvin itämään. Ensi kertaa kokeilussa. Kaikki muut taimet asuneet jo pari viikkoa ulkokuistilla. Viikonloppuna osa muuttaa jo kasvariin. Yksi odotuttaa kasvun kanssa, keijunmekko. Kylvin liian myöhään, ehtineeköhän kukkaan tänä kesänä? Ensi vuonna taas paljon viisaampi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Ja hienoa, että olet saanut ihanan Keijunmekon itämään, se kun on siinä suhteessa varsin haastava.
   Ehkä ne ehtivät vielä hyvin kukkiakin, kun ollaan vasta toukokuussa, ja nämä lämpimät nyt kyllä edistävät loistavasti kaiken kasvua. Joku meteorologi taisi sanoa, että kesä olisi nyt kuukauden etuajassa :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!