sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Butternut aukaisi ensimmäisen nuppunsa!

Nyt on aikaista, ei voi muuta sanoa. Eipä ole koskaan aiemmin käynyt näin, että butternut-kurpitsa olisi alkanut kukkia jo toukokuun puolella, aiempina vuosina tuskin vielä kesäkuussakaan. Ja taimet olen kylvänyt ihan samoihin aikoihin kuin ennenkin.

Kukan perässä näkyy pieni butternutinalku. Ihan on
oikean mallinen jo pienestä pitäen :)
Tässä vaiheessa pienenä haasteena on kuitenkin se, että toistaiseksi kaikki kukkivat ovat emikukintoja, hedekukkia ei vielä näy. Näin ollen nämä ensimmäiset pienet kurpitsanalut menevät hukkaan, kun ei ole millä pölyttyä. Toivottavasti niitä hedekukkiakin pian ilmaantuu!

Myös kesäkurpitsassa on jo ensimmäiset pienet kurpitsanalut. Siinä taas on se hyvä puoli, että kyseessä on itsestäänpölyttyvä Parthenon-lajike, joka toimii hyvin varsinkin näin alkukesästä.

Taitaa käydä niin, että tänä vuonna päästään maistelemaan kesäkurpitsaa jo ennen juhannusta, mitä ei myöskään ole koskaan aiemmin tapahtunut.

Jimbee-melonikin työnsi eilen esiin ensimmäisen kukkansa.
Sen lupaan nyt pyhästi, että jos ei tänä vuonna saada butternutteja ja meloneita, niin en kyllä yritä niitä enää koskaan :) Saatte sitten tarpeen mukaan muistuttaa minua tästä lupauksesta tulevina vuosina... ;)


Aurinkoista sunnuntaipäivää!


7 kommenttia :

 1. Todella aikainen kukinta, ihan uskomatonta! Itselläni ovat kurpitsat vielä taimivaiheessa, olin hieman myöhässä kylvöjen osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, aika huikeaa! Tästä sen huomaa, että Suomen alkukesässä lämpötila ja varmasti myös auringonvalo ovat tärkeimmät kasvien kasvua rajoittavat - tai vastaavasti tänä vuonna sitä edistävät tekijät.

   Olisipa alkukesä aina tällainen, olisi puutarhanhoito ihan toisenlaista :) Varsinkin jos sen vielä saisi tietää niin hyvissä ajoin, että osaisi laittaa taimet kasvamaan riittävän aikaisin ;)

   Poista
 2. Todella nopeaan etenee tämä kesä. Itse en ole uskaltautunut kurpitsoja viljelemään. Olen todellakin poropeukalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, kiva se on saada elää tällainenkin alkukesä, ihan kuin olisi jossain etelässä :) Harmi vain, ettei ole kesäloma vielä.
   Eipä tuo mitään, ettet ole kurpitsoita kasvatellut, varmimmin niitä saa kaupasta ;)

   Poista
 3. Hei tulin vierailulle .Hienoa kukintaa. Minä kylvin elämäni ensimmäiset kolme kesäkurpitsansiementä sunnuntaina. Tulikohan liian myöhään kylvettyä ? Minulla on myös puutarhablogi. Käy kurkkaamassa jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nila, kiva kun tulit, täytyypä käydä kurkkaamassa myös sinun blogiasi!
   Kesäkurpitsat on nopeakasvuisia, kyllä ne varmasti vielä hyvin kerkiävät! Itsekin ajattelin kylvää vielä yhden, se saattaisi tuottaa sitten loppukesästä satoa vähän pidempään kuin muut, aiemmin kylvetyt.

   Poista
 4. Aikasessa ovat. Täällä en ole moista huomannut. Kurpitsat ja kesäurpitsat kasvavat kyllä jo ulkona, joka sekin on poikkeuksellista, mutta eivät sentää kuki. Kiva että saatat saada juhannukseksi omaa satoa :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!