sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Se ei pelaa, joka pelkää... :)

Kurkut itivät tänä vuonna melkein liiankin hyvin - meillä taitaa siis
olla tulossa kurkkukesä:) Eikä ole toisaalta niin vaarallista, vaikka
muutama taimi paleltuisikin.
Tämä lämpöaalto on nyt sulattanut kaikki pidäkkeet. Kun katsoin tulevia pitkän ajan sääennusteita, ei mikään enää pidätellyt. Aloin istutella ensimmäisiä kaikkien arimpienkin kasvien taimia ulkosalle; meloneita, kurkkua, papuja ja erilaisia kurpitsoita.

Eipä näin ole tapahtunut juuri koskaan toukokuun puolella. Toki riskillä mennään, tiedetään, mutta parhaassa tapauksessa kasvit pääsisivät hyödyntämään tämän lämmön ja sellaiseen kasvuvauhtiin, ettei näillä main ole ennen nähty!

Nämä köynnöspavut saavat kiipeillä tähän nurkkaan asentamaani
betoniraudoitusverkkoon, kunhan hieman varttuvat.
Etenkin kaikkein eksoottisimpien ja hidaskasvuisimpien kasvien kohdalla tämä olisi mitä mainioin juttu. Ainakin tässä vaiheessa näyttäisi, että tästä voisi tulla se kaikkien aikojen melonikesä, jota olen vuosikaudet odottanut!

Onneksi tuli kylvettyä niitä meloneja tänä vuonna hyvissä ajoin. Voisi nyt pikkuisen harmittaa, jos ei olisi tullut sitä tällaisena vuonna tehtyä!

Ja onneksi myös sellaisissa määrin, että on jopa muutamia varataimia, jos halla sattuisikin iskemään ja tuhoamaan nämä nyt istutetut.

Maissintaimia en sentään tohtinut vielä istuttaa. Ne ovat hentoisine lehtineen yksi kaikkein hallanarimmista kasveista. Niiden kanssa pitää vielä malttaa odottaa mieluummin kesäkuun puolelle.

Butternut-kurpitsatkin työntävät jo ensimmäisiä söpöjä nuppujaan,
aika uskomatonta näin vähän toukokuun puolivälin jälkeen!
Lähiviikot sitten näyttävät, millaisena tilanne tästä jatkuu, sitä mielenkiinnolla odotetaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!