keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Osallistutko Avoimiin puutarhoihin?

Onpa aika jälleen rientänyt, pian heinäkuu! Mutta siinä on se hyvä puoli, että heti kuun 1. päivänä on jälleen Avoimet puutarhat -tapahtuma :) Se onkin nyt aika hyvään ajankohtaan, monet kasvit ovat juuri parhaimmillaan.

Oletko sinä osallistumassa, joko avaamalla oman puutarhasi kävijöille, tai vierailemalla joissain puutarhoissa?

Kävin itse viime vuonna ensimmäistä kertaa Avointen puutarhojen kohteessa - ja olipa se mukava kokemus! Niin antoisa, että ehdottomasti pitää päästä mukaan myös tänä vuonna!

Kohteita vain on niin paljon, että on jopa vähän vaikea valita, mihin suuntaan sitä suunnistaisi. Etäisyydet maassamme ovat sen verran pitkiä, että joutuu valitsemaan jonkin yhden alueen, ja pysyttelemään sitten siellä. Tänä vuonna mukana on 350 puutarhaa, joten valinnanvaraa löytyy.

Viime vuonna kohteenani oli Turku, ja siellä todella mielenkiintoinen Tomaatti-Ritun puutarha. Ritun puutarhassa voi vierailla myös tänä vuonna. Jos olet liikkeellä Turun seudulla, ja erilaiset tomaatit vähääkään kiinnostavat, suosittelen ehdottomasti.

Ritu kasvattaa omakotitalon pihassa yli sataa erilaista tomaattilajiketta. Oli todella mielenkiintoista jutella Ritun kanssa erilaisista lajikkeista ja kuulla hänen tomaatti-innostuksensa taustoista.

Tänä vuonna olen suuntaamassa vähän toiseen suuntaan, Loviisan seudulle. En ole sielläpäin juuri koskaan käynyt, mutta olen kuullut, että Loviisa on kaikin puolin viehättävä kaupunki, ja puutarhaharrastus on siellä voimissaan.

Kovasti siis odotan viikonlopun reissua, ja monia, monia ihania puutarhoja! Loviisassakin on niin paljon tarjontaa, että oli hieman vaikea valita ne muutamat kohteet, missä ehtii pistäytymään.

Niistä juttua sitten ensi viikon alussa. Tämä on muuten nyt 499. blogipostaukseni, joten seuraavana onkin sitten vuorossa lupaamani arvonta :)

3 kommenttia :

 1. Mielelläni olisin vieraillut jossain, mutta kun tällä alueella on vain kolme puutarhaa ja kaikki yli tunnin ajomatkan päässä eivätkä edes samalla suunnalla keskenään, niin taitaa jäädä välistä. Juuri minun tuuriani, kun tänä vuonna isännällä olisi ollut vapaapäivä sopivasti silloin, niin olisin päässyt ihan itsekseni ilman lapsia niissä vierailemaan. Toivottavasti ensi vuonna olisi useampia ilmoittautunut mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei teilläpäin ole puutarhoja, joihin tutustua. Pitkät välimatkat ovat kyllä haaste täällä meillä. Onneksi tämä varmasti on jatkuvasti kasvava tapahtuma, toivotaan että puutarhoja tulee yhä vain lisää!
   Joka tapauksessa, mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Looks like your garden is turning out lovely. I want to start growing tomatoes, your turned out great. Thanks for the share, hope you had a wonderful weekend. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!