maanantai 17. heinäkuuta 2017

Puutarhaisia terveisiä Ahvenanmaalta!

Kesäreissumme jatkui Turusta pienellä piipahduksella Ahvenanmaalle. Sieltä löytyi kaikenlaista kivaa, mutta ennen muuta erityisesti yksi todella viehättävä puutarha - tai oikeastaan vielä parempaa - puutarhakahvila!
Lähdimme aivan sattumalta pyöräilemään Maarianhaminasta suoraan etelään kohti Järsön saarta vievää tietä.

Jo reitti sinänsä oli upea, se kulki monien kauniiden saarten ja upeiden siltojen kautta.

Loppupisteessä, sopivan noin kymmenen kilometrin pyörämatkan päässä Järsön saarella sijaitsee erittäin mukava ja viihtyisä käsityömyymälä-puutarhakahvila Stickstugan.

Puutarha on täynnänsä mitä moninaisimpia erilaisista kierrätysmateriaaleista tuunattuja hauskoja juttuja.

Pienenpieni kasvihuone
 vanhoista ikkunoista.

Lisäksi sieltä löytyy vanhoista ikkunoista ja muusta kierrätysmateriaalista rakennettuja kasvihuoneita kolmea eri kokoa; pienenpieni, keskisuuri ja lopuksi suurimpana vetonaulana uskomattoman upea, erittäin kauniisti sisustettu ja viihtyisä isokokoinen kasvihuone.
Ja keskikokoinen...

Lopuksi uskomattoman upea suuri, kokonaan kierrätysmateriaalista tehty ja kauniisti sisustettu kasvari. Laitan tämän sisältä ottamani monet kuvat erikseen seuraavaan postaukseen.
Jälkikäteen huomasimme vielä, että juuri tätä sattumalta valitsemaamme pyöräreittiä kehuttiinkin koko Ahvenanmaan hienoimmaksi pyöräreitiksi, aika hyvin satuimme siis valitsemaan!

14 kommenttia :

 1. Oioi, mihin ihanuuksien keitaaseen tie teidät johdatti! Upeita nuo punakeltaiset kattilat, mukavia kierrätysideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli kyllä tosiaan ihastuttava, harmi kun täältä manner-Suomesta ei taida oikein löytyä vastaavia. Ja ihania paikkoja tuli vastaan vielä lisää, kun reissumme eteni... :)
   Tykkäsin itsekin kovasti noista emalikattiloista, en osaa edes oikein sanoa, kummat ovat kivampia, punakeltaiset vaiko pelkästään punaiset!
   Nyt muuten olen huomannut, että noita kattiloita näyttää kummasti tulevan vastaan ihan jokaisella kirpparilla. Vielä olen malttanut mieleni :)

   Poista
 2. Oi kun ihania puutarhakuvia ja miten hauskoja ideoita. Olemme joskus aikoinaan Hannun kanssa pyöräilleet Ahvenanmaan ympäri ja muistan sieltä kivat majapaikkatalot puutarhoineen, kun olimme kotimajoituksissa. Kivaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anni. Vähän turhan pitkään ehti minullakin vierähtää edellisestä reissusta, yli 30 vuotta. Ahvenanmaalla pitäisi ehdottomasti käydä useammin, nytkin jäi vähän liian lyhyeksi piipahdukseksi.

   Poista
 3. En ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla. Sinun kuvasi kyllä innoittivat sinne matkustamiseen joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tosiaan käynyt viimeksi joskus nuoruudessa, siitä on aikaa! Mutta nyt jäi kyllä polte mennä sinne uudelleen, ja vähän paremmalla ajalla kuin tällä kertaa.

   Poista
 4. Keskikokoinen kasvari näyttää tosi kivalta. Kiva tuuri kävi teillä reitin valinnassa :) Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kivoja ovat kaikkikin, jokaiseen makuun ja tarpeeseen omansa. Oikeastaan tuo pieninkin on aika mukava, mulla olisi juuri tuon kokoinen paikka, ja vanhoja ikkunoitakin... vaarallinen yhdistelmä :)

   Poista
 5. Mainioita kasvareita! Saispa tuollaisen <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, täytyy myöntää, että aikamoinen hinku syntyi itsellenikin!

   Poista
 6. Upeat kierrätysmateriaalikasvarit! Mahtavalla reissulla olette olleet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ja odottakaapa kun näette sisäkuvat tuosta viimeisestä, laitan ne varmaan tänä iltana :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!