sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Avoimet puutarhat odottavat

- tai oikeastaan avoin puutarha. Olen nyt tänä vuonna menossa ensimmäistä kertaa tutustumaan tapahtumaan.

Ajattelin kuitenkin aloittaa "varovaisesti", ja valitsin vain yhden, minua kaikkein eniten kiinnostavan kohteen. Se on Turussa sijaitseva Tomaatti-Ritun puutarha, jossa kasvaa yli sata erilaista tomaattilajiketta! Varsin mielenkiintoista, innolla odotan :) Kyllä tuossa omat toistakymmentä lajiketta aikalailla kalpenevat ;)

Tulimmekin Turkuun jo hyvissä ajoin eilisiltana, ja nautimme erittäin maukkaan illallisen Maaherran Makasiiniin tänä vuonna avatussa uudessa ravintolassa. Oli kyllä onnistuttu valmistamaan ja maustamaan fenkolit, punajuuret, porkkanat ja linssit todella kielenvievällä tavalla. Kunpa osaisi itsekin noin!

Kuvaa annoksesta ei tullut harmi kyllä otettua, niin pistänpä tähän kuvan majapaikkamme ikkunasta. Eipä noine kelopuineen välttämättä uskoisi, että maisema on Turusta. Myöhemmin varmaan tulee sitten tomaattikuvia, niin luulisin ja toivoisin!

Lähipäivinä on tiedossa muutakin mukavaa kesäistä ohjelmaa, täällä Turussakin on juuri menossa myös keskiaikamarkkinat, mukava sattuma. Toivottavasti näistä löytyy kiinnostavaa kerrottavaa myös teille muille!

Ja vielä pienet pahoittelut, viime viikot on menneet niin nenä mullassa puutarhassa, etten ole edes kerennyt tänne blogiin kirjoitella. Mutta nyt alkaa omakin puutarha olla varsin hyvässä kuosissa ja kasvit mainiossa kasvussa, joten pian tulee kuulumisia sieltäkin!

Oletko sinä osallistumassa avoimiin puutarhoihin - joko emäntänä tai vierailijana?

Mukavaa puutarhapäivää!

3 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Kiitoksia Riitta, oli kyllä kaikin puolin erittäin antoisa päivä. Yritän saada piakkoin kerrottua siitä tarkemmin.

      Poista
  2. Osallistuin käymällä Navettapiian puutarhassa. Olipa siellä katsomista ja nyt näki kaiken livenä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!