tiistai 18. heinäkuuta 2017

Namuinen kierrätyskasvihuone :)

Kerroin edellisessä postauksessani ihastuttavasta puutarhakahvilasta, jonka sattumalta löysimme Ahvenanmaan-reissullamme.

Stickstugan-niminen käsityömyymälä-puutarhakahvila sijaitsee Järsön saarella, kymmenisen kilometriä Maarianhaminasta etelään.

Kaikkein hienointa muutoinkin kaikin puolin upeassa paikassa oli kokonaan kierrätysmateriaalista rakennettu suuri, aika sietämättömän ihanaksi sisustettu kasvihuone.

Kerroin edellisessä postauksessani tuosta puutarhasta muutoin, mutta lupasin säästää nämä herkulliset kasvihuonekuvat tähän seuraavaan juttuun. Siispä tässä, olkaa hyvät :)

Kiva jutttu oli se, että kasvari oli "läpikuljettava", sen läpi pääsi kulkemaan toisesta päästä avautuvaan puutarhaan.
Lämmönlähteenä toimii pieni valurautakamiina, jota varten kasvarin keskelle oli muurattu punatiilinen hormi.

Jokainen kasvarin neljästä nurkasta oli sisustettu omanlaisekseen; ensimmäinen oli kasvien, lähinnä tomaattien. Kahteen perimmäiseen oli loihdittu tunnelmalliset oleskelualueet ja neljäs nurkka oli erotettu kanaverkko"seinin" työskentelyalueeksi; kylvöihin, istutukseen ja ruukutukseen. Se pilkistää hiukan takana edellisessä kuvasta, siitä en tullutkaan ottaneeksi erikseen kuvia.

Lattia oli verhottu kokonaan jykevillä lankuilla. Koko käsityöhenkisen paikan "punaisena lankana" oli se, että sisustuksessa oli hyödynnetty runsaasti vanhoja polkuompelukoneita ja etenkin niiden metallisia jalkaosia, etsipä niitä kuvista :)

Rakennusmateriaalit selvinnevät kuvista, joten muilta osin kuvat puhukoon puolestaan! Nyt kyllä pikkuisen kasvoi nälkä omaksi uudeksi kasvihuoneeksi, jonka rakentaminen on edessä vielä jossain vaiheessa!Matkamme jatkui Ahvenanmaalta edelleen Tukholmaan, missä myös törmäsimme kaikenlaiseen kiinnostavaan, laitan niistä vielä myöhemmin oman juttunsa!


14 kommenttia :

 1. Ihan mahtava kasvihuone, pullollaan kekseliäitä ideoita ja kuitenkin kokonaisuus näyttää avaralta ja selkeältä. On varmasti ollut kivaa tutustua siihen ihan paikan päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin myös tuosta väljyydestä ja tilan tunnusta, kasvaria ei ollut ahdettu lainkaan liian täyteen.

   Poista
 2. Todellinen nähtävyys! Kiitos vinkistä, jos joskus tulee tuonne matkattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä. Se on jännä, että vaikka Ahvenanmaa on lopulta niin lähellä, niin ihan liian harvoin siellä tulee käytyä.

   Poista
 3. Onpa hauska ja käytännöllinen kasvari ja niin kekseliäästi sisustettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aikamoinen löytö, en ole aiemmin törmännyt lainkaan vastaavaan.

   Poista
 4. Aivan mahtava kasvihuone! Ihan kuin sadusta.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. :) Ollapa vielä oma! Toisaalta, kivahan tuollaisessa on myös päästä piipahtamaan :)

   Poista
 6. Mahtava kasvari! Kelpaisi minullekin. ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!