sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vihdoinkin riittämiin valoa taimille :)

Uuden valaisimen alla kasvaneita
mukavan terhakoita salaatintaimia.
Kerroin aiemmin tilanneeni taimikasvatukseen uuden valonlähteen, jota innoissani odotin.

Nyt parin kuukauden kokemuksella täytyy kyllä sanoa, että olen supertyytyväinen tähän ostokseeni.

Aiemmin erilaisten lamppuviritysten alla kasvatetut taimet eivät ole koskaan olleet niin tanakoita ja vahvoja kuin mitä taimeni nyt ovat.

Erityisen helposti eron huomaa vaikkapa salaatintaimista, jotka ovat olleet aina aiemmin vaaleita, hentoja hujoppeja, vaikka niitä olisi kuinka yrittänyt siirrellä kirkkaimman valon alle. Nyt nämäkin taimet näyttävät varsin vahvoilta ja hyväkuntoisilta.

Tästä turbovalaisimesta riittää tasaisesti valoa varsin isolle alueelle, eikä tarvitse koko ajan käännellä ja siirrellä taimia runsaamman valon suuntaan.

Ainoa pieni miinus on se, että tämä led-valaisin on niin tehokas ja valo sen verran erikoisen väristä, ettei sen lähellä kovin mielellään oleile. Tarkoittaa siis, että yksi huone on tähän aikaan vuodesta pyhitetty lähinnä taimien käyttöön :)

Kivan pinkki keväthuone :)
Varsin pienestä koostaan huolimatta valaisimessa on
poweria kuin pienessä kylässä.
Tältä se näyttää ohikulkijoille... :)
Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että tämän talon päädyssä olevan yläkerran huoneen ikkuna antaa suoraan viereiselle valtatielle.

On siellä saattanut kuski jos toinenkin hämmästellä kirkkaan violettina hehkuvaa valoa.

5 kommenttia :

 1. Kiva että olet löytänyt tehokkaan ja toimivan lampun. Kasvisi näyttävät niin hyvin voivilta. - Kaunis valaistuksen väri varmasti ilahduttaa kulkijoita. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköiset taimet tosiaan, kiva kuulla että lamppu on osoittautunut hyväksi.

  VastaaPoista
 3. Sehän hyvä, että olet ollut tyytyväinen ja varsinkin kasvit ovat tykänneet :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen katsellut tuota valoa pitkään ja pohtinut, onko esikasvatukseni niin vakavasti otettavaa sorttia, että investointi kannattaisi. Mielessäni olen kaavaillut meillä ylimääräistä, ikkunatonta kylppäriä tähän puuhaan, se kun tahtoo muutenkin toimia vain varastona. Jos vielä syksyllä tuntuu, taidan minäkin ottaa sinusta mallia ja hankkia tuonlampun parantamaan kasvuolosuhteita! On nimittäin sen verran hyvät taimet sinun kuvissasi.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on harvemmin tapana kehuskella erilaisia kaupallisia tuotteita, mutta tässä kohtaa täytyy tehdä poikkeus. On todellakin vaste rahalle, minulla ei ole tästä valaisimesta mitään poikkipuolista sanottavaa.
   On ihanaa vain napsauttaa aamulla yksi valaisin päälle ja illalla pois, ja sitten vain ihailla taimien varttumista :) Jos siis vähääkään painiskelee taimien valaistusongelmien kanssa, suosittelen vakavasti harkitsemaan tämän hankkimista!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!