torstai 27. huhtikuuta 2017

10 +1 suosikkiani Tallinnassa

Olen viime aikoina hurahtanut lähinaapureihimme Tallinnaan ja Tukholmaan. Molemmissa riittää loputtomiin mielenkiintoista nähtävää ja koluttavaa - myös puutarharintamalla.

Näin matkailukauden jälleen käynnistyessä ajattelin kertoa tässä nyt ensinnä omista suosikkipaikoistani Tallinnassa ja sen lähiympäristössä. Osa varmaan tuttuja juttuja, mutta ehkä joukossa joku tuntemattomammaksikin jäänyt paikka.

Rakastan erityisesti kaupungin keskiaikaista historian havinaa, sitä miten vanhaa on säilytetty osin ultramodernin kainalossa, rappioromantiikkaa ja toinen toistaan parempia ravintoloita.

Koska näitä lempipaikkojani näyttikin tulevan aika runsaasti, jaan tämän jutun kahteen osaan. Tässä nyt mm. toreja, ravintoloita ja pari kivaa hotellia.

Seuraavassa postauksessa paljastan vielä muutaman kohteen vanhastakaupungista sekä muutamia juttuja vähän kaupungin ulkopuolelta.

Torit: Keskustori (Keldrimäe 9), ehdoton suosikkipaikkani. Hyvin kansanomainen, vähän "räjähtänyt" paikka, jossa on mukava vaellella. Torilla on myös kauppahalli ja sen laidalta yhdestä "parakista" löytyy pieni siemen- ja puutarhatarvikekauppa. Ainoa harmi on se, että jostain syystä kuvaaminen on torilla kielletty, siellä olisi paljon taltioitavaa!

Jos olet kalan ystävä ja liikkeellä lauantaina, niin yksi ihan parhaista on vain lauantaisin auki oleva Kalatori, Kalaturg. Kätevästi satama-alueella, Linda Linen terminaalin lähistöllä. Muun muassa herkullisia tuoreita savukaloja, nam!

Nõmmen torilla.

Nõmmen tori, n. 10 km Tallinnan keskustasta etelään. Runsas, siisti, viehättävä.


Bastionin tunnelit. Mielenkiintoinen ja vaikuttava kokemus, opastettu kierros varattava etukäteen (kok@linnamuuseum.ee). Lähtöpisteenä vanhankaupungin muurin Kiek in de Kök-torni.

Ravintola Riisin maukkaassa keittoannoksessa on kokoa
riittämiin, varmaan lähemmäs litran verran :)
Suosikkiravintolani: aasialainen Riis, vähän ydinkeskustan ulkopuolella
Muita kivoja: kirjailijatalon ravintola Pegasos sekä uusi tulokas Kvartal Raatihuoneentorin kupeessa. Ja tietysti puutarhalla varustetut ihana Aed Vanhankaupungin laidalla sekä vähän kauempana ekohenkinen NOP.

Pari hyvää, edullista hotellia Vanhassakaupungissa: Gotthard Residents, Tre kronor.

Tästä pääset jutun jatko-osaan.

4 kommenttia :

 1. Hyvät vinkit, kiitos näistä. Hyvää vapun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, toivottavasti näistä vinkeistä on iloa jollekin muullekin. Itse olen ainakin ollut ihastunut ihan jokaisen näistä paikoista löytäessäni :)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Olen lukuisia kertoja käynyt Tallinnassa muutaman päivän pikapyrähdyksillä ja joka kerta siellä löytyy uutta katsottavaa. Viime elokuun käynti oli säiden suhteen surkea, vettä satoi koko ajan kaatamalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Eeviregina! Tallinnassa on kiva pyrähdelllä, mutta sää on tosiaan aika tärkeä tekijä, kun suurin osa nähtävistä on erilaisia ulkoilmakohteita. Ja varsinkin, kun olen itse viime aikoina lähes aina liikkunut polkupyörällä.
   Niinpä minun lähdöt onkin olleet aikalailla äkkilähtöjä, sääennusteen mukaan :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!