lauantai 29. huhtikuuta 2017

10 + 2 suosikkiani Tallinnasta ja lähiympäristöstä

Kerroin edellisessä postauksessani hurahtaneeni viime aikoina kahteen lähinaapurikaupunkiimme, Tallinnaan ja Tukholmaan.

Ajattelin kertoa teidän muidenkin iloksi muutamista suosikkikohteistani nyt ensinnä Tallinnassa. Tuossa edellisessä postauksessa oli mm. Tallinnan toreja, ravintoloita ja pari kivaa hotellia.

Tässä vielä muutama kohde vanhastakaupungista sekä muutamia juttuja vähän kaupungin ulkopuolelta.


Mestaripiha jouluasussaan.
Tunnelmallinen sisäpiha ja ihana kahvila: Mestaripiha (osoite Vene 6). Olen toistaiseksi käynyt tuolla vasta talviaikaan, miten odotankaan näkeväni Mestaripihan kesäasussa, kun kukat ja vehreät köynnökset koristavat miljöötä. Myös houkuttelevia pikkuputiikkeja.
Toompean mäeltä kaupunkiin.

Vanhankaupungin ulkoilma(kesä)teatteri.

Ja tietysti viehättävä Kadriorgin puisto pari kilometriä keskustasta itään.

Näköalapaikkoja: Raatihuoneen torni (avoinna kesäaikaan), Olevisten kirkon torni ja tietenkin ihastuttava Toompeanmäki, josta avautuu upeita näköaloja moneen suuntaan yli kauniiden punatiilisten vanhojen kattojen.

Kahdessa ensin mainitussa kattojen ylle päästäkseen täytyy ensin kavuta ylös pitkät, jyrkät ja kapeat vanhat kivirappuset. Ei kannata yrittää korkkareilla, jotka minulla sattui olemaan jalassa ensimmäisellä kerralla, kun päädyin yllätysreissulla ylös kirkontorniin :)
En myöskään välttämättä suosittele korkeanpaikankammoisille (itse lukeudun kyllä näihin, toimi hyvänä siedätyshoitona).

Jos haluat päästä ylös vanhankaupungin muuriin ja sen torneihin, tähän on useita vaihtoehtoja. Yksi helposti löytyvä sisäänkäynti on Müürivahe-kadulla
kudontatuotteiden markkinoiden vieressä. Mukava näköala kaupunkiin, eikä päätä huimaa ihan niin kuin noissa kahdessa ensin mainitussa tornissa.

Vähän kauempana kaupungista:
Komeat vesiputoukset, 20-30 km Tallinnasta. Toinen itään, toinen länteen: Jäägla ja Keila-Joa.

Kasvitieteellisessä puutarhassa istutuksia
oli näyttävissä rosterilaatikoissa.
Taustalla TV-torni.
Piritan upeat hiekkarannat (noin 10 km keskustasta itään), samoilla suunnilla on myös viihtyisä Tallinnan kasvitieteellinen puutarha ja tunnettu TV-torni.

Paljon olisi muutakin, mutta kerrottakoon nämä nyt ensi alkuun. Onko sinulla suosikkipaikkoja Tallinnassa?

Satumainen Keila-Joan vesiputous.

4 kommenttia :

 1. Tallinna on kiva, kaunis kaupunki. Paljon nähtävää. Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, ja mitä enemmän sitä on tullut koluttua, sen enemmän tuntuu, että koko ajan löytyy aina vain uusia, toinen toistaan ihastuttavampia paikkoja :)

   Poista
 2. Minäkin olen nähnyt Mestaripihan vain joulun aikaan. Ja kasvitieteellinen on kokonaan näkemättä.
  Me majoitumme usein pieneen Old Meriton-hotelliin vanhan kaupungin muurin kupeessa, se muurihan kulkee hotellin sisällä. Ylemmistä ikkunoista näkee upeasti vanhaa kaupunkia ja satamaa, kun laivat saapuu Tallinnaan.
  Juuri oikeita piristyskuvia tämän lumisateen (!) keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina, joo kiva katsella jotain vähemmän lumista, edes näin ruudulta. Kovasti jo odotan seuraavaa Tallinnan-matkaa, vaikken vielä tiedä, milloin se tulee tapahtumaan, toivottavasti vielä tässä kevään aikana!
   Kiitos myös tuosta hotellivinkistä. Oma haaveeni on, että jonain kauniin kesäisenä aamuna saan aukaista hotellihuoneen ikkunan vanhaankaupunkiin :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!