lauantai 22. huhtikuuta 2017

Tukholma vaihtui Tampereeksi - ja pieni siemenarvonta :)

Postaus osin yhteistyössä Suomen Niittysiemen Oy:n kanssa
Näin sitä voivat suunnitelmat muuttua. Tarkoitukseni oli mennä tänä keväänä käymään kovasti odottamillani Tukholman puutarhamessuilla, kotimaiset messut taas olin ajatellut jättää kokonaan väliin.

Sattuneista syistä lopulta kävi kuitenkin niin, että väliin jäivätkin Tukholman messut, ja löysin itseni eilen Tampereen messuilta. Valitettavasti näistä ei kyllä oikein voi puhua samana päivänä. Odotukseni eivät olleet kovin korkealla, mutta kuitenkin toivoin, että messurintamalla oltaisiin päästy edes hiukan eteenpäin.

Valitettavasti havaitsin kyllä lähinnä pientä takapakkia. En onnistunut löytämään oikein mitään erityisen kaunista, inspiroivaa, uutta tai muutoin silmiä hivelevää. Kenties olen vähän yltiökriittinen, minun olisi varmaan parempi jättää kokonaan väliin nämä kotomaan messut, tai ainakin niistä kertominen.


Mutta kun alkuun päästiin, niin laitetaan nyt kuitenkin muutama sananen. Ottaen huomioon, että kyseessä oli puutarhamessut, joukossa oli mielestäni jälleen hämmästyttävän paljon aivan muuta kuin varsinaisia puutarhajuttuja, joiden valikoima olikin sitten melkoisen suppea.

Olin vailla erityisesti kahta asiaa; köynnöstävän kesäkurpitsan siemeniä sekä tomaateille sopivaa luomu-liuoslannoitetta. Harmikseni en onnistunut löytämään kumpaakaan. Itse asiassa tuntui, että kaikkineen lannoitteita, ja varsinkin luomu-sellaisia oli tarjolla todella vähän.

Vaikka kuinka yritin, en tahtonut millään löytää oikein mitään kuvattavaakaan. Miten suomalaisilla messuilla kaikki tuntuu olevan jotenkin niin kovin varovaista, "kliinistä" ja steriiliä. Muutamia aika tavanomaisia kukkasia istutettuna suorilla kiveyksillä tai muutoin hyvin tarkasti rajattuina siististi omille alueilleen, mieluiten muutaman kieltokyltin kera.

Toivottavasti en nyt vallan latistanut, jos satut vielä olemaan menossa näille messuille.
Joitain pientä mukavaa ja kaunista kuitenkin löytyi,
tämän tapaista olisin kaivannut huomattavasti lisää! 

Mutta oli sentään jotain kivaakin, minkä takia messuilla kannatti kyllä käydä; poikkesin Suomen Niittysiemenen mukavalla osastolla, mistä sain lahjoituksena kivan siemenpaketin arvottavaksi teidän blogini seuraajien kesken :)

Paketissa on neljän eri niittykasvin siemeniä, joista pari harvinaiseksi käynyttä lajia.

Arvontapalkinnon siemenet.
Osallistu laittamalla tähän postaukseen kommentti, oletko sinä käynyt tai käymässä tänä keväänä puutarhamessuilla? Jos osallistut anonyyminä, laita kommenttiin joku yhteystietosi tai ainakin nimimerkki tunnisteeksi.

Kilpailuaikaa on pari viikkoa, 7.5. saakka. Onnea arvontaan!

Arvonta on päättynyt. Voittaja löytyy tästä.

34 kommenttia :

 1. Vielä ei ole puutarhamessut suunnitelmissa, mutta me ollaankin sellaisia ex tempore -lähtijöitä :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Siemenet ovat aina mukavia. Ostin juuri matkaltanikin yhden pussin.
  Siis yritän käyttää kaikki varastossa olevat...
  Jos aikataulu passaa, niin osallistun puutarharetkelle.

  VastaaPoista
 3. En ole messuillut mutt retkelle voisin lähteä. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Mukaan arvontaan. Juuri olin puutarhamessuilla tampereella. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 5. En ole käynyt puutarhamessuilla enkä edes myymälässä (jollei lidliä lasketa). Nuo keltapäivänkakkarat houkuttavat, siispä mukana!

  VastaaPoista
 6. PArina vuonna Messukeskuksen puutarhamessuilla. Tänä vuonna aikataulut eivät antaneet periksi.
  Mukana arvonnassa.
  rituha@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Messuilla näkee aina jotakin uutta ja mielenkiintoista.
  Aina löytyy uusille siemenille paikka. Mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Olen samaa mieltä siitä että messuilta ei oikein löydy uutta. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 9. Tänä vuonna tuli käytyä Turun puutarhamessuilla. Pettymykseksi jäivät: ei puutarhatarvikkeita, ei lannoitteita, ei oikein mitään. Olisin kaipaillut minikasvihuoneita, ruukkuja, puutarhaletkun hanoja, haravia ja vaikka mitä ihan ostomielellä. Hollantilaisilta en osta enää ikinä mitään. Viime vuotisista juurakoista ja muista taisi 10% kasvaa kunnolla. Arvontaan osallistun mielelläni :)

  VastaaPoista
 10. Helsingissä käytiin miehen kanssa ja tykkäsin kyllä kovasti. Päätarkoitus oli löytää uuteen pihaan paljon kukkia... ja tarkoitus täyttyi kyllä melko hyvin. Tottakai enemmänkin olisi voinut ostaa ;) Mutta ei noilla messuillakaan kaikki edullista ole ;) Arvonnassa mukana :) Siemenpaketti näyttää kivalle :) hillevi.joutjarvi@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Suomessa ei vielä arvosteta kunnolla kauneutta, mutta toivottavasti tulevaisuudessa saataisiin Suomeenkin kunnon puutarhamessuja, joissa oltaisiin panostettu kauneuteen ja runsauteen. Voi tietysti olla kustannuskysymyskin, kun ei varmasti ole varaa montaa tekijää sitouttaa messuille.
  Mukana arvonnassa :) talviuninalle@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Käyn aina Tampereen messuilla Pirkkahallissa, tänäänkin, ja tutustuin Niittysiemenen valikoimaan, jätin ostamatta.
  Kokonaistunnelma minullekin jäi vaisuksi...
  Meillä on takapiha viemärikaivannon jäljiltä -sanonko?- ja se olisi hyvä alue niityttää, kunhan pohjamaa tasoittuisi.
  rouva.myttynen@outlook.com olisi osoite voitolle:)

  VastaaPoista
 13. Turun messuilla riitti kyllä muutamaksi tunniksi katseltavaa. Ostin taimia ja hanskoja.... Kaikilla messuilla taitaa olla sama juttu, että myytävänä on monenmoista tavaraa aika leveälä skaalalla. Lapioita ym. Puutarhatyökaluja en Turussakaan nähnyt, kumma että ei ollut edustajaa, sopisi sinne hyvin! Mukaan arvontaan. T. Maria Puutarhassa-blogi

  VastaaPoista
 14. Tästä vuodesta tuli messuton. Täytyy muistella viime vuoden Helsingin ja Türin kukkatapahtumia ja elää niiden voimalla. Onneksi sinä sait uusia elämyksiä ja mekin siinä siivellä saatiin katsella kuviasi.

  VastaaPoista
 15. Messuilla en tänä keväänä ole käynyt.
  Orvokki ja peurankello sopivat puutarhaani. Arvonnassa siis mukana. Terkuin Puutarhaeloa-blogin Riitta.

  VastaaPoista
 16. Tampereen messuilla käynyt, ontto olo jäi,

  VastaaPoista
 17. Tänä vuonna kävin Helsingin messuilla, mutta ulkomaan messut alkavat kiinnostamaan entistä enemmän.

  VastaaPoista
 18. Mikähän siinä on kun kaikista messuista jää vähän sellainen plääh olotila. Eikö Suomessa ole tarpeeksi alan myyjiä vai eikö jakseta uskoa että ihmiset oikeasti tulisivat kuokan, lapion ja siementen perässä? Paha sanoa.

  En ole kauheasti messuihminen, mutta olisihan sitä mukavaa nähdä nättiä ja kaunista. Onneksi joku aina ottaa kuvia jos ei jaksa lähteä paikalle. :)

  VastaaPoista
 19. Tampere nähty ja nyt vankka päätös, ettei enään ikinä sinne! Niin surkeiksi ovat puutarhamessut siellä menneet! No, ehkä oli liian kovasti sanottu, mutta nyt on tosiaankin sellainen fiillis!
  Joka tuutista kohkataan hyötykasvibuumia, mutta eipä noilla messuilla näkynyt mitenkään. Ja tosiaankin, miksi messuilla ei myydä kunnolla siemeniä ja puutarhatyökaluja? Muitakin, kuin sellaisia mitä saa ihan marketeista!
  Niittysiemeneltä olen aiempina vuosian ostanut ruiskukkaa ja hunajakukkaa, mutta nyt en hankkinut mitään. Joten, josko tämän arvonnan kautta niitä siemeniä saisin? =)

  VastaaPoista
 20. En ole käynyt ainakaan vielä, kuvastoja toki selaillut innokkaasti. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 21. Kävin kevätmessuilla Helsingissä. Saatan käväistä Marketanpuiston puutarhapäivillä Vantaalla.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 22. taitaa jäädä väliin tänä keväänä. kaimaen1 at luukku.com

  VastaaPoista
 23. Kävin puutarhamessuilla Helsingin messukeskuksessa :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Turkuun oli tarkoitus mennä messuille, mutta sairastumisien takia en sitten päässytkään paikalle. riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista
 25. Minä kävin myös Tampereen messuilla ja olen täysin samaa mieltä kanssasi.Odotin inspiroivia malli-istutuksia,koristeita ja paaaaljon kasveja,mutta puolessa välissä hallia ihmettelin minne sitäsuntätä-messuille olen tullut...
  amto(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 26. Olen käynyt puutarhamessuilla kerran, messukeskuksessa pari vuotta sitten ja jotenkin tarjonta oli sen verran pettymys ettei ole sen koommin tehnyt mieli mennä.

  VastaaPoista
 27. En aio tänä vuonna käydä.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 28. En ole lapsuuden jälkeen messuilla käynyt. Ehkä joskus voisi testata. :) Mukaan mukavaan siemenarvontaan! hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 29. En pääse tänä vuonna :(
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 30. Kävin Helsingin ja Tampereen puutarhamessuilla. Mukana arvonnassa, varsinkin tuo Hirvenkello kiinnostaa :).

  VastaaPoista
 31. En ole vielä käynyt, joskus voisin kokeilla :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 32. Menisin messuille heti jos täällä Itä-Suomessakin messuja joskus olisi. Kauppojen puutarhapuolelle toki heti riennän, kun takapihan nietokset ensin sulavat.

  VastaaPoista
 33. Jätin messut väliin tänä vuonna kokonaan kun viime vuosi oli niin pettymys. Ehkä sitten taas ensi vuonna...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!