tiistai 10. marraskuuta 2015

Olisko jo jouluvalojen aika?Kuun vaihteessa paukahtanut talviaika teki illat kerrasta säkkipimeiksi. Alkoi tuntua, että nyt tarvitaan VALOA! Mutta toisaalta, joku pistää vastaan - onko sittenkään ihan vielä ainakaan jouluvalojen aika?

Olisiko se tämä harvinaisen lämmin sää - vähän ristiriitaista - pimeää on kyllä, mutta lämpötila on kuin joskus alkusyksyllä tai keväällä. Se jotenkin tökkii sitä vastaan, että vielä innostuisi ripustelemaan noita sinänsä sieviä pikkuvaloja.
Ja toisaalta, eiväthän nuo kyllä isommalti valaise, tuovat lähinnä tunnelmaa. Ehkä se onkin juuri tässä; vielä ei oikein tunnu kaipaavan erityisen jouluista tunnelmaa, kunhan nyt ensin tästä loppusyksystä selvittäisiin!

Siellä täällä noita valoja jo alkaa näkyä, jossain jopa aika jouluisesti ulkona kasvaviin kuusiin viritettyinä. Nekin tuntuvat nyt vielä jotenkin vähän hassuilta - ei ihan vielä!

Ja sitäpaitsi, ainakin arki-iltoina on kyllä niin pimeääkin, ettei noita valoja oikein näkisi ripustellakaan ;)

Laitanpa tässä nyt ensi alkuun vähän viime vuotisia valo-kuvia, joiden avulla voi fiilistellä ja totutella taas näihin pikkuvaloihin.


Kaipaatko sinä valoa pimeään?

7 kommenttia :

 1. Hei! Ilman muuta on jo aika ripustella valoja, ihan joka paikkaan! Noi valkoiset valot sopivat hyvin syksyyn. Mutta jätetään ne värilliset hieman lähemmäksi joulua!

  VastaaPoista
 2. Kivoja valoja. Minulla valojen laitto on loppuviikon projekti. Kyllä valot ovat mukavia tähän vuodenaikanaa. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Joku kirjoitti osuvasti kausivaloista. Ripustellaan paljon kausivaloja niin ei tarvi joulua vielä ajatella :)

  VastaaPoista
 4. Kaipaan valoa. Erityisesti harmittaa, ettei enää illalla näe pihalla touhuta. Onhan siellä porrasvalot ja kadulla katulamput, mutta musta maa imee kaiken valon. Tulispa lumi pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, vaikka millaiset valonlähteet laittaisi, niin ei ne päivänvaloa korvaa. Vaan nytpä taidan lähteä tästä lueskelemaan, ja tunnelman vuoksi sytyttää nuo lasipurkissa olevat pikkuvalot...

   Poista
 5. Kyllä nyt on jo valojen aika. Tähän aikaan ne on kausivaloja. Riippuu vähän mihin niitä laittaa, mielestäni valot ulkokuusessa ovat vielä liian aikasta, mutta käy nekin varmasti. Kyllä sitä voi laittaa valoja pimeän aikaa valostuttamaan.

  VastaaPoista
 6. Minä sytytän yleensä jouluvalot, pikkulamput omenapuussa, pyhäinpäivänä. Ne tuovat tunnelmaa ja valoa pimeään pihaan.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!