perjantai 1. toukokuuta 2015

Vapuksi: pienet söpöt juustopiiraat


Vappuna maistuu pieni suolainen syötävä. Tähän tarkoitukseen sopivat mainiosti pienikokoiset, muffinspellin koloissa paistettavat juustopiiraat.

Nämä saa myös helposti syntymään silloinkin, kun kaapeissa ei tunnu olevan oikein mitään syötäväksi kelpaavaa.

Yleensä löytyy kuitenkin jonkinlaisia juustonjämiä ja vähän kananmunia. Kunhan taikina-ainekset vielä löytyvät, ei muuta tarvitakaan hyvän juustopiiraan valmistamiseen.

Näin vapun kunniaksi ja vaihtelun vuoksi voi yhden ison piiraan sijaan valmistaa söpöjä pikkupiiraita muffinspellillä.

Taikina painellaan voidellun muffinspellin koloihin ja päälle kaadetaan täyte, johon tulee kanamunaa, kermamaitoa, juustoraastetta ja mausteita. Makua antamaan voi laittaa vaikka homejuustoa ja ananasta, jos sattuisi löytymään. Tai kevään kunniaksi parsaa!

Toisen pellillisen piiraisiin laitoin vähän focaccian tyyliin kirsikkatomaatin puolikkaita ja oliiveja, niistäkin tuli mukavaa makua. Rapeat pikkupiiraat maistuvat oikein hyviltä!





Iloista vappua!





7 kommenttia :

  1. Nam, näyttävät herkullisilta ja maistuvilta! Ihanaa alkanutta toukokuuta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina! Nämä ovat yllättävän erilaisia ja maukkaampia kuin yksi iso piiras, vaikka ainekset on ihan samat :)

      Poista
    2. Ai niin, ps, se luvattu siemenluettelokin pitäisi olla piakkoin tulossa. Posti ei ollut jostain syystä tuonut lähetettyä luetteloa minulle perille, nyt pitäisi olla uusi matkalla! Enpä hoksannut pyytää, että olisivat lähettäneet suoraan sinulle, kiertää nyt turhaan minun kauttani.

      Poista
  2. Herkullisia tosiaan. Noita on pakko kokeilla. Sitähän voisi tehdä kinkkusuikale/ananas piiraita ja entäs sienistä...sipulista.... nyt rupesi aivot raksuttamaan.
    Iloista Vappua Sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä vain, periaatteessa ihan mistä vain aineksista, mitä nyt piiraisiin yleensä laitetaan. Tuossa postauksessa olevassa taikina-linkissä on myös vinkkejä erilaisiin täyteaineksiin, mitä piiraisiin voi laittaa. Juurikin noita samoja, mitä mainitsit!

      Poista
  3. Oikein hyvältä näyttää. Ja varmasti hyvältä maistuvat. Mukavaa vappupäivän iltaa. Tervetuloa myös vastavierailulle blogiini: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!