keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Miten onnistua jaloleinikkien kanssa?Lempikukkani jaloleinikin hassunlonkeroisia mukuloita oli myynnissä siinä saksalaisessa halpakauppaketjussa :) Pitihän niitä pussillinen napata.

Olen aiemmin yrittänyt kasvattaa jaloleinikkejä maahan istutettuina niin ulkosalla kuin kasvihuoneessakin, molemmissa aika huonolla menestyksellä. Leinikit ovat kasvaneet ja kukkineet jotenkin aneemisesti, sade on tuhonnut kukat nopeasti.

Nyt ajattelin kokeilla mukuloiden istuttamista muutamaan ruukuun, joita voisi sitten sään mukaan kuljetella ulos ja
sisään kasvihuoneeseen.

Kuvassa muutama mukula on vielä vähän
väärässä asennossa. Ne tulee asetella siten, 
että "lonkerot" osoittavat alaspäin.
Onko sinulla kokemuksia jaloleinikkien kasvattamisesta?

Käythän myös vastaamassa oikealla olevassa kesäkyselyssä, mitä sinä odotat kesältä? Vähän yllättäin loma ei näytä toistaiseksi saaneen yhtään ääntä. Vielä en ole itse vastannut kyselyyn, minun ääneni taitaa mennä tuolle lomalle sekä lämmölle ja auringolle!

3 kommenttia :

 1. Minäkin odotan vinkkejä. Ostin jaloleinikin mukuloita Amsterdamin kukkatorilta ja myyjä sanoi, että mukuloita pitää liottaa ennen istutusta (tai sitten se koski kruunuvuokkoja ...) Olen ajatellut laittaa ne ruukkuun ihan lähipäivinä, ehkä ruukussa menevät paremmin kuin avomaalla.

  VastaaPoista
 2. Minä kasvatan noita nyt ekaa kertaa. Liotin ensin ja pistin sitten ruukkuun. Nyt kaikki ovat hyvällä alulla. Täytyyköhän noita alkaa sitten lannoittaa jossain vaiheessa, jotta kukinta paranee??

  VastaaPoista
 3. Kiva vaihtaa kesän edetessä kokemuksia näistä jaloleinikkikasvatteluista, hauska kuulla, että olette muutkin päätyneet ruukkukasvatukseen, toivottavasti se toimii! Minulla jäi tuo liotusvaihe tekemättä, olisi varmasti ollut ihan hyvästä.
  Kuulostaa hyvältä Kurjenkello, että sinulla kasvit ovat jo hyvässä vaiheessa :) Kyllä lannoittaminen varmaan jossain vaiheessa tekee hyvää, aika reheväkasvuinen kasvihan tuo on, ainakin kun noita kukkakaupassa katsoo.
  Minä laitoin purkkeihin pohjalle vähän lannoiterakeita, jos niistäkin olisi apua, mutta silti varmaan lisälannoitusta tarvitaan. Kompostikin olisi varmasti tehnyt hyvää, se jäi minulla nyt laittamatta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!