Kesän maa-artisokkasato vain muutamasta kasvista oli mukavan runsas. |
Silloin tulivat mieleeni maa-artisokat, jotka kasvoivat tänä kesänä mainiosti. Mitäpä jos kokeilisi korvata osan perunasta maa-artisokalla, siitä täytyy tulla soppaan uutta potkua.
Kuullotin pilkotut kasvikset perunoita lukuun ottamatta ensin kattilassa öljyssä, lisäsin sitten niiden joukkoon vettä ja perunanpalat kiehumaan.
Mausteeksi valkopippuria, yrttisuolaa ja yrttejä, soseuttamisen jälkeen keiton pintaan vielä pikkuisen persiljaa.
Hyvää tuli! |
Koska sosesopat ovat hyvää ruokaa, kirjoitin jo aiemmin postauksen, missä on vinkkejä erilaisista sosesoppaan sopivista kasviksista, käypä kurkkaamassa!
Klingelin blogissa taas on juuri julkaistu kirjoitukseni ikuisuusongelmasta: Mitä tänään ruoaksi? Käypä kurkkaamassa ja mieluusti kommentoimassakin siellä!
Olen aina pitänyt sosekeitoista. Teen niitä melko usein. Talvella pakkassäillä mainiota ruokaa!
VastaaPoistaPitää kyllä niin hyvin paikkaansa, Vilma! Yksinkertaisuudessaan ihmeen monipuolista ruokaa. Tuo toi vielä minulle sosesoppiin aivan uuden ulottuvuuden, kun sain vinkin, että nuo ainekset kannattaa kuullottaa rasvassa ennen keittämistä. Keitto maistuu näin huomattavasti täyteläisemmältä.
PoistaMaa-artisokkakeitto on niin hyvää! Ja hyvää tulee kaikkien vihannesten mix-keitoistakin :) Meillä on blogeissamme paljon samoja aiheita ;)
VastaaPoistaKiitos Väkertäjä monista kivoista kommenteistasi! Kävinpä myös kurkkaamassa sinun blogiasi, oikein mukavalta näytti, täytyy tulla tutustumaan ajan kanssa vähän tarkemmin.
Poista