perjantai 17. lokakuuta 2014

Aika teidänkin tulla ihmisten ilmoille!

Syksyn pitkä sadonkorjuuaika päättyy siihen, kun on viimein aika työntää lapio maa-artisokkienkin juureen ja tutkia, mitä maasta löytyy. Onneksi tuli tehtyä tämä eilen, sillä nyt lämpömittari näyttää jo hurjaa - 6 astetta!

Tänä vuonna maan uumenista nousi esiin harvinaisen kauniita rykelmiä suurikokoisia, melkoisen sileäpintaisia maa-artisokan mukuloita. Olisivatko nekin tykänneet kesäkuun sateista ja heinäkuun helteistä?


Joinain vuosina tuossa aivan samassa paikassa kasvaneet artisokanmukulat ovat olleet röpelöpintaisia kuin mitkäkin, jolloin niiden käyttäminen ja kuoriminen on huomattavasti hankalampaa.

Luulinpa muuten, että olisin jo kirjoittanut postauksen maa-artisokan kasvattamisesta, mutta eipä sellaista näyttänyt löytyvänkään. Täytynee pistää kirjoitusjonoon.

Maa-artisokanmukuloista saa vaikkapa ihanaa sosekeittoa, mukuloita voi paahtaa uunissa, ja sopivat ne myös raastesekoituksiin eri tarkoituksiin, vaikkapa kasvisraastepihvien taikinaan.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille puutarhureille ja muille lukijoille!

2 kommenttia :

  1. Ylistyslaulu maa-artisokalle: helppo kasvatettava ja satoisa. Komean korkeassa varressa iloisen keltainen kukka. Huippu kasvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Nettimartta, samaa mieltä ollaan täälläkin! Ja vielä niin hyvän makuinenkin, eilen siitä syntyi vallan mainiota soppaa, laitan siitä postauksen tässä lähiaikoina. Ainoa ongelma lienee se, että maa-artisokka on kova leviämään. Sen vuoksi kannattaa miettiä, minne sen istuttaa, ettei pääse valtaamaan ei-toivottuja alueita.

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!